Konkurs za stipendiranje najboljih studenata

Konkursi

FOND ZA MLADE TALENTE REPUBLIKE SRBIJE

Konkurs za stipendiranje najboljih studenata

Fond za mlade talente Republike Srbije je 15. septembra 2022. godine raspisao Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2022/23. godinu.

Odluka o raspisivanju Konkursa je doneta na 107. pisanoj sednici Fonda za mlade talente, a Konkurs će biti otvoren do 1. novembra 2022. godine. Konkurs je namenjen studentima koji upisuju studije drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima u školskoj 2022/23. godini.

Konkurs je objavljen u Dnevnom listu „Kurir” kao i na zvaničnim internet prezentacijama Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.rs.

Tekst Konkursa, model prijave na Konkurs, Listu vodećih svetskih univerziteta po Konkursu, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju možete preuzeti OVDE.

Fond za mlade talente je od 2008. godine do danas dodelio 5443 stipendije studentima koji su svoje studije nastavili u inostranstvu na najboljim svetskim univerzitetima.

Rok: 01.11.2022. g.

Detaljnije