Javni poziv lokalnim samoupravama za podnošenje predloga projekata socijalnog stanovanja i aktivne inkluzije osetljivih grupa

Konkursi

EVROPSKA UNIJA

Javni poziv lokalnim samoupravama za podnošenje predloga projekata socijalnog stanovanja i aktivne inkluzije osetljivih grupa

Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u okviru programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ objavljuju javni poziv jedinicama lokalne samouprave za podnošenje predloga projekata podrške socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji.

Cilj ovog javnog poziva je da se u 20 lokalnih samouprava obezbedi stambena podrška za 500 porodica sa najmanje 1.500 članova na održiv i odgovoran način, kroz izgradnju višeporodičnih zgrada i porodičnih kuća i kupovinu, rekonstrukciju i adaptaciju stanova i kuća. Uz stambena rešenja obavezne su i prateće mere aktivne inkluzije za 1.000 korisnika, koje podrazumevaju podršku u oblasti obrazovanja, unapređenje zapošljivosti, samozapošljavanje i pristup različitim uslugama socijalne zaštite.

Pravo učešća imaju sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Indikativni budžet javnog poziva 14,2 miliona EUR

Rok za podnošenje predloga projekata 1. februar 2021. godine u 17:00

Dokumentacija
Sve informacije o javnom pozivu i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’, u sekciji Konkursi.

Način prijave
Predlozi projekata se šalju elektronskim putem, a detaljna uputstva za slanje se nalaze u dokumentu EUSHAI_CfP_Guidelines for Applicants.

Svim zainteresovanim lokalnim samoupravama biće omogućeno da dobiju odgovore na pitanja o javnom pozivu na onlajn informativnim sesijama koje će biti organizovane u sledećim terminima:
• ponedeljak, 7. decembar 2020. u 11:00
• utorak, 8. decembar 2020. u 11:00
• sreda, 9. decembar 2020. u 11:00
• četvrtak, 10. decembar 2020. u 11:00
• petak, 11. decembar 2020. u 11:00

Predstavnici jedinica lokalne samouprave mogu se opredeliti za termin koji im najviše odgovara, a informativnim sesijama se pristupa klikom na sledeći link: https://meet.google.com/nif-hyph-knd.

O Programu
Javni poziv se raspisuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji”, za koji je Evropska unija izdvojila je 27 miliona evra. Program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa Programom, javnim pozivom ili informativnim sesijama, možete nas kontaktirati na milicada@unops.org ili broj telefona 060.444.95.93 (Milica Davitkov).

Detaljnije