Raspisan konkurs Fonda za studije u inostranstvu

Konkursi

FOND ZA MLADE TALENTE

Raspisan konkurs Fonda za studije u inostranstvu

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je 5. oktobra 2020. godine Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2020/2021. godinu.

Odluka o raspisivanju konkursa je doneta na 95. sednici Fonda za mlade talente, a konkurs će biti otvoren do 2. novembra 2020. godine. Konkurs je namenjen studentima koji upisuju studije drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima u školskoj 2020/21. godini.

Konkurs je objavljen u dnevnom listu „Kurir“ kao i na zvaničnim internet prezentacijama Ministarstva omladine i sporta – www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije – www.fondzamladetalente.rs.

Tekst konkursa, modele prijava na Konkurs, Listu vodećih svetskih univerziteta, izjavu o saglasnosti za pribavljanje podataka, primer ovlašćenja za potpisivanje ugovora i model ugovora o stipendiranju možete preuzeti OVDE.

Fond za mlade talente je od 2008. godine do danas dodelio preko 4760 stipendija studentima koji su svoje studije nastavili u inostranstvu na najboljim svetskim univerzitetima.

Detaljnije