Javni poziv za učešće na 23. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, Bosna i Hercegovina

Konkursi

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE I RAZVOJNA AGENCIJA SRBIJE

Javni poziv za učešće na 23. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, Bosna i Hercegovina

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem 23. Međunarodnom sajmu privrede koji će se održati u Mostaru, Bosna i Hercegovina, u periodu od 31. marta do 4. aprila 2020. godine.

Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za domaću privredu, uz obim razmene koji dostiže vrednost od oko 1,8 milijardi evra uz suficit domaće privrede od skoro 800 miliona evra godišnje.

Osim geografske blizine i pozitivnih trendova u obimu rasta razmene, na tržištu Federacije BiH, mogućnosti za plasman domaćih proizvoda su znatno veće.

Nastup na Mostarskom sajmu dobra je prilika da domaći izlagači predstave svoje proizvode i plasiraju ih na tržište Bosne i Hercegovine ali i treća tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Mostarski sajam je, po broju izlagača i posetilaca, jedna od najuspešnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini, koja na prostoru od oko 30.000м2okuplja svake godine izlagače iz više od 20 država iz regiona i Evropske unije, a ove godine zemlja partner će biti Mađarska.

Sajam je opšteg tipa i okuplja proizvođače iz metalske i građevinske industrije, industrije nameštaja, poljoprivredne i prehrambene industrije, automobilske industrije i drugih, a tokom trajanja sajamske manifestacije biće održan i sajam turizma.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose troškove participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 500,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja profakture.

Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štand,a koji će ove godine biti 200m2, imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda u oblasti prehrambene industrije, nameštaja, građevinske industrije, tekstilne industrije, poljoprivredne mehanizacije i informacione tehnologije, kao i ostalih industrija u zavisnosti od vrste sajma.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do petka, 21. februara do 16 časova, a šalju se elektronskom poštom na e-mail: bojana.lalovic@pks.rs

Original uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza i doprinosa, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Centar za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja, za Jovanku Ćalinu.

U slučaju da se na javni poziv prijavi manje od 5 privrednih subjekata organizatori zadržavaju pravo da bez ikakvih posledica otkaže nastup. U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od:

• visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini,
• uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Agencije ili Komore,
• postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i sl,
• vremena podnošenja prijave

Ispunjenost uslova i izbor izlagača utvrđuju organizatori u skladu sa Pravilima o učestvovanju na sajmu.

Za sve neophodne informacije, možete kontaktirati predstavnike Privredne komore Srbije – Bojana Lalović na broj 011/3300 919 i 066/8751 264 ili Tatjanu Beuk Pirušić na broj 011/3300-912; 066/875-1161.

Detaljnije