Poziv za podnošenje prijava za pakete podrške

Konkursi

SKGO

Poziv za podnošenje prijava za pakete podrške

Stalna konferencija gradova i opština raspisuje Poziv za podnošenje prijava za pakete podrške:
• za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou (ref. br. PP-02/2019)
• za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou (ref. br. PP-03/2019)

Poziv za Paket podrške za unapređenje transparentnosti i građanskog učešća na lokalnom nivou i Paket podrške za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou objavljuje se drugu godinu za redom, u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština u okviru Programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO”, a koji podržava Vlada Švajcarske i implementira Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Paketi podrške lokalnim samoupravama podrazumevaju pružanje ekspertske podrške i stručnog znanja u predmetnim oblastima kroz obuke, mentorski rad, savetodavnu podršku i podršku unapređenju postojećih ili razvoju novih procedura i akata u lokalnim samoupravama u skladu sa razvijenim modelima i najboljim praksama.

Pravo na učešće:
1. Paket podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou
Pravo na učešće imaju svi zainteresovani gradovi, opštine i gradske opštine u Republici Srbiji osim lokalnih samouprava navedenih u poglavlju 2.1. Smernica za podnošenje prijava, koje se nalaze u okviru Dokumentacije i uputstava za prijavljivanje.

Biće dodeljeno ukupno 10 paketa podrške.

Dokumentaciju i uputstva za prijavljivanje za paket podrške za unapređenje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou (referentni broj PP-02/2019) možete preuzeti OVDE

2. Paket podrške za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou
Pravo na učešće imaju svi zainteresovani gradovi i opštine u Republici Srbiji osim lokalnih samouprava navedenih u poglavlju 2.1. Smernica za podnošenje prijava, koje se nalaze u okviru Dokumentacije i uputstava za prijavljivanje.

Biće dodeljeno ukupno 5 paketa podrške.

Dokumentaciju i uputstva za prijavljivanje za paket podrške za unapređenje antikorupcijskih politika na lokalnom nivou (referentni broj PP-03/2019) možete preuzeti OVDE

Rok za dostavljanje prijava je 8. oktobar 2019. godine.
Ovom prilikom vas takođe obaveštavamo da ćemo u cilju detaljnog obrazloženja paketa podrške, kao i prijavne dokumentacije, organizovati info dane u sledećim gradovima:
• Niš – 16.09.2019, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Pariske Komune bb
• Kragujevac – 17.09.2019, Uprava grada Kragujevca, Trg Slobode 3, (I sprat, sala 105),
• Novi Sad – 19.09.2019, Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, Vladike Platona bb

Za sve dodatne informacije u vezi sa podnošenjem prijava za pakete podrške, kao i prijava za učešće na info danima možete kontaktirati:
Saru Talijan, telefon: +381 64/ 870 33 85, e-mail: sara.talijan@skgo.org

Detaljnije