Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture

Konkursi

UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture

PREDMET I CILJ JAVNOG KONKURSA
Predmet javnog konkursa je finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture od značaja za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu.

Opšti cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju, očuvanju, unapređenju i zaštiti kulturnih i nacionalnih posebnosti lokalne sredine.

Specifični ciljevi javnog konkursa su unapređenje, modernizacija i poboljšanje uslova rada ustanova kulture, unapređenje postojeće mreže ustanova u kulturi kao razvojnog resursa za regionalni i ruralni razvoj, stvaranje prepoznatljivog i autentičnog identiteta lokalne zajednice, podsticanje razvoja kulturnog turizma baziranog na čuvanju, promovisanju i održivom korišćenju kulturnog i nacionalnog nasleđa Autonomne pokrajine Vojvodine, ravnomerni kulturni razvoj regiona i doprinos izgradnji građanskog društva.

NAMENA SREDSTAVA
Sredstva koja se dodeljuju po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata kulture u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Sredstva koja se dodeljuju po javnom konkursu nisu namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata koji se odnose na tekuće i investiciono održavanje.

Dozvoljeno je podnošenje prijave za projekte za čiju realizaciju nije pokrenut postupak javne nabavke.

PRAVO UČEŠĆA NA JAVNOM KONKURSU
Pravo učešća na javnom konkursu imaju jedinice lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za realizaciju projekata na svojoj teritoriji.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu (1) prijavu na javni konkurs.

Isključena je mogućnost korišćenja sredstava onim subjektima koji su pravosnažnom sudskom odlukom obavezani na povraćaj sredstava dodeljenih u prethodnom periodu kao učesnicima konkursa za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine.

Javni konkurs je otvoren od 11.01.2019. godine do 30.01.2019. godine do 16.00 časova.

Blagovremena prijava je prijava koja je primljena od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine u utvrđenom roku, odnosno do 30.01.2019. godine do 16.00 časova. Kada je prijava upućena poštom preporučeno, dan predaje pošti smatra se danom predaje Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.

Sve informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti u Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine pozivom na telefon broj 021 4881 805, svakog radnog dana, od 9.00 časova do 15.00 časova, u periodu od 11.01.2019. godine do 30.01.2019. godine, ili putem elektronske pošte na adresu ivana.kovljen@vojvodina.gov.rs.

Detaljnije