Info dan – Poresko oslobođenje početnika u poslovanju

Vesti

NALED uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GIZ) u okviru projekta ’’Podrška Vladi Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije’’ poziva sve relevantne institucije i agencije na drugi

INFO DAN
PORESKO OSLOBOĐENJE POČETNIKA U POSLOVANJU

– Četvrtak 11. oktobar 2018, od 11:00h do 14:00h –
Novosadski sajam, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

U četvrtak, 11. oktobra na Novosadskom sajmu, biće organizovan drugi info dan povodom početka primene mere poreskog oslobođenja početnika u poslovanju. Izmenama Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje iz decembra prošle godine, predviđeno je oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa na zarade osnivača / preduzetnika i do najviše 9 novozaposlenih lica, ukoliko su u prethodnih godinu dana završili školovanje ili su najmanje šest meseci bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike računovodstvenih i knjigovodstvenih agencija, pokrajinskih institucija, lokalnih samouprava, regionalnih razvojnih agencija, udruženja preduzetnika, privrednih komora, da se upoznaju sa novinama koje mera poreskog oslobođenja donosi i načinom ostvarivanja prava na korišćenje mere, kao i da daju doprinos izradi Vodiča za primenu mere.

Nakon Novog Sada, info dani će biti organizovani u Nišu, Novom Pazaru, Beogradu i Kragujevcu, kako bi svi relevantni akteri bili pravovremeno informisani o pojedinostima mere poreskog oslobođenja.

Preliminarna agenda se nalaziu prilogu mejla – Možete prijaviti do 7 učesnika.

Molimo vas za potvrdu prisustva do srede, 10. oktobra 2018. putem mejla startujlegalno@naled.rs ili telefonom na broj 011/ 33 73 063.

Detaljnije