Bespovratna sredstva lokalnim samoupravama za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2017. godinu

Cilj konkursa je podsticanje razvoja elektronskih komunikacija i informacionog društva u lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine.

NAMENA SREDSTAVA
1. Uspostavljanje hotspot lokacija u opštinama i gradovima u AP Vojvodini koje će građanima omogućiti slobodan pristup internetu

2. Uspostavljanje informaciono-komunikacione infrastrukture u školama za uvođenje e-nastave (PAMETNA ŠKOLA)

3. Uspostavljanje sistema videonadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama radi povećanja bezbednosti dece i nastavno-obrazovnog osoblja, kao i zaštite objekata (BEZBEDNA ŠKOLA)

4. Uspostavljanje sistema video nadzora na raskrsnicama radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja i građana – gradska videonadzorna mreža.

VISINA SREDSTAVA
Sredstva u ukupnom iznosu od 24.386.480,09 dinara.
1) Za uspostavljanje hotspot lokacija tražena sredstva ne mogu biti veća od 100.000,00 dinara po hotspot lokaciji. Opština ili grad može konkurisati za najviše pet hotspot lokacija.

2) Za uspostavljanje informaciono-komunikacione infrastrukture u školama za uvođenje e-nastave (PAMETNA ŠKOLA) tražena sredstva ne mogu biti veća od 1.500.000,00 dinara. Za nabavku računarske opreme (računari sa monitorima) Pokrajinski sekretarijat za privedu i turizam će maksimalno odobriti 400.000,00 dinara.

3) Za uspostavljanje sistema videonadzora u vaspitno-obrazovnim ustanovama radi povećanja bezbednosti dece i nastavno-obrazovnog osoblja kao i zaštite objekata (BEZBEDNA ŠKOLA) tražena sredstva po obrazovnoj ustanovi ne mogu biti veća od 300.000,00 dinara

4) Za uspostavljanje sistema videonadzora na raskrsnicama tražena sredstva ne mogu biti veća od 1.500.000,00 dinara.

Ukupan iznos traženih sredstava po svim tačkama konkursa ne može biti veći od 2.100.000,00 dinara.

PRAVO UČEŠĆA NA KONKURSU
Pravo učešća na Konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine.

DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI
Potrebna dokumentacija za dodelu bespovratnih sredstava propisana je Pravilnikom za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2017. godinu (u daljem tekstu: Pravilnik).

KRITERIJUMI
Kriterijumi za dodelu bespovratnih sredstava uređeni su Pravilnikom.

DONOŠENJE ODLUKE
Odluku o dodeli sredstava donosi Pokrajinski sekretar za privredu i turizam na predlog Komisije.

Sekretarijat će, nakon donošenja Odluke, kontaktirati samo učesnike Konkursa kojima su sredstva odobrena.

Učesnik Konkursa kojem su dodeljena sredstva zaključiće ugovor.

Prijave na Javni Konkurs se podnose isključivo na konkursnim obrascima koji se, kao i Pravilnik, mogu preuzeti sa sajta Sekretarijata www.spriv.vojvodina.gov.rs i sa propisanom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj koverti na sledeću adresu:
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.Sa naznakom na licu koverte „NE OTVARATI“ i „PRIJAVA NA JAVNI KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA LOKALNIM SAMOUPRAVAMA SA TERITORIJE AP VOJVODINE ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA IZ OBLASTI ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJA I INFORMACIONOG DRUŠTVA“ poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa uprave, radnim danom od 9 do 14 časova..

Rok za podnošenje prijava je 07. decembar 2017. godine

Odluka o dodeli sredstava objavljuje se na sajtu Sekretarijata.

Informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti radnim danom pozivom na broj 021/487- 4316.

Detaljnije