Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture

Konkursi

UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture

PREDMET I CILJ JAVNOG KONKURSA
Predmet javnog konkursa je finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture od značaja za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu.
Opšti cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture.
Specifični ciljevi javnog konkursa su obezbeđivanje stabilnog, sigurnog i dugoročnog odvijanja saobraćaja, poboljšanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, podrška ruralnom razvoju, stvaranje preduslova za održivi društveni i ekonomski razvoj i smanjenje regionalnih dispariteta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

IZNOS SREDSTAVA PREDVIĐENIH ZA DODELU PO JAVNOM KONKURSU
Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu („Sl. list AP Vojvodine“, broj 69/2016 i 29/2017), u članu 11, Razdeo 24 – Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine – Program 1505 – Regionalni razvoj – Programska aktivnost 1006 – Podrška projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture – ekonomska klasifikacija – 463 – transferi ostalim nivoima vlasti, predviđena su sredstva u iznosu od 350.000.000,00 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture.

NAMENA SREDSTAVA
Sredstva koja se dodeljuju po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije, sanacije, ojačanja kolovozne konstrukcije, rehabilitacije i pojačanog održavanja saobraćajnih površina u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Pod saobraćajnim površinama se podrazumevaju posebno uređene površine za odvijanje svih ili određenih vidova saobraćaja ili mirovanje vozila.
Dozvoljeno je podnošenje prijava za projekte za čiju realizaciju nije pokrenut postupak javne nabavke radova.

PRAVO UČEŠĆA NA JAVNOM KONKURSU
Pravo učešća na javnom konkursu imaju jedinice lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
Podnosilac prijave može da podnese samo jednu (1) prijavu na javni konkurs.
Isključena je mogućnost korišćenja sredstava onim subjektima koji su pravosnažnom sudskom odlukom obavezani na povraćaj sredstava dodeljenih u prethodnom periodu kao učesnicima konkursa za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine.

Javni konkurs je otvoren od 04.07.2017. godine do 14.07.2017. godine do 16.00 časova.

Sve informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti u Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine pozivom na telefon broj 021 4881 795, svakog radnog dana, od 9.00 časova do 15.00 časova, u periodu od 04.07.2017. godine do 14.07.2017. godine, ili putem elektronske pošte na adresu goran.vukovic@vojvodina.gov.rs.

Link: http://kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs/konkursi/