Konkurs za odobravanje garancija za obezbeđenje kredita namenjenih finansiranju nabavke opreme preduzetnicama i ženama osnovačima malih preduzeća koje delatnost obavljaju manje od tri godine

Konkursi

GARANCIJSKI FOND APV

Konkurs za odobravanje garancija za obezbeđenje kredita namenjenih finansiranju nabavke opreme preduzetnicama i ženama osnovačima malih preduzeća koje delatnost obavljaju manje od tri godine sa teritorije AP Vojvodine

– GARANTNI POTENCIJAL 150.000.000,00 DINARA –

CILJEVI IZDAVANJA GARANCIJA
Osnovni cilj izdavanja garancija je stvaranje preduslova za lakši pristup kreditnim linijama poslovnih banaka, ženama preduzetnicama i ženama osnivačima malih preduzeća koje delatnost obavljaju manje od tri godine, radi obezbeđenja nedostajućih finansijskih sredstava, sa ciljem podsticanja privredne aktivnosti, povećanje nivoa tehničke opremljenosti, boljeg korišćenja postojećih kapaciteta, većeg izvoza, povećanje zaposlenosti, štednja energije, prerada sekundarnih sirovina, supstitucija uvoza, zaštita životne sredine, povećanje efikasnosti i efektivnosti poslovanja subjekata u oblasti proizvodnih usluga i proizvodnje.

NAMENA SREDSTAVA
Pravo učešća na ovom konkursu imaju:
– ŽENE PREDUZETNICE i
– ŽENE OSNIVAČI MALIH PREDUZEĆA,
koje obavljaju delatnost manje od tri godine čije je poslovno sedište radnje ili preduzeća na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Po ovom Konkursu garantovaće se za kredite odobrene za NABAVKU OPREME NAMENJENE OBAVLJANJU REGISTROVANE DELATNOSTI.

PRIJAVA NA KONKURS
Učesnice konkursa svoju zainteresovanost za izdavanje garancija izražavaju putem podnošenja Prijave.

Obrazac Prijave za učešće na konkursu i metodologiju za izradu poslovnog plana zainteresovane mogu podići u Garancijskom fondu Autonomne Pokrajine Vojvodine u Novom Sadu, Hajduk Veljkova br. 11, (Master Centar Novosadskog sajma), radnim danom od 9-15 časova, ili preuzeti sa sajta Garancijskog fonda Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Na ime pokrića troškova sprovođenja Konkursa, učesnice Konkursa uplaćuju iznos od 3.000,00
dinara, na tekući račun br. 160-118074-98.

Učesnica Konkursa uz Prijavu podnosi i sledeću dokumentaciju:
– prijava za učešće na Konkurs,
– poslovni plan urađen po metodologiji Garancijskog fonda AP Vojvodine,
– predračun/i za predmet kreditiranja ili kupoprodajni ugovor/i,
– fotokopiju akta o osnivanju (samo za mala privredna društva),
– fotokopija rešenja o registraciji privrednog subjekata, Agencije za privredne registre,
– fotokopija izvoda iz poreske evidencije sa poreskim brojem (PIB), ukoliko PIB nije sadržan u rešenju o registraciji privrednog subjekata,
– odluku o razvrstavanju po veličini (samo za mala privredna društva),
– finansijske izveštaje za sve godine poslovanja,
– potvrdu nadležnog organa o izmirenosti obaveza po osnovu poreza i ostalih javnih prihoda (ne stariju od 30 dana),
– fotokopija overenog potpis lica ovlašćenih za zastupanje (OP obrazac),
– fotokopija kartona deponovanih potpisa tekućeg računa banke kreditora,
– fotokopija lične/ih karte/i vlasnika i lica ovlašćenih za zastupanje (ili štampani podaci sa čitača elektronske lične karte),
– dokaz o uplati troškova sprovođenja Konkursa,
– izjava o povezanim licima (obrazac sa sajta Fonda).

Urađeni Poslovni planovi i potrebna dokumentacija podležu stručnoj reviziji koju će vršiti pravno lice određeno od strane Fonda, a koje je ovlašćeno i (stručno) kadrovski osposobljeno za vršenje ove vrste poslova i Komisija za izdavanje garancije Garancijskog fonda AP Vojvodine.

Ukoliko se proceni da je potrebno izvršiti reviziju poslovnog plana ili da je potrebno dostaviti dodatnu dokumentaciju, Učesnica konkursa je u obavezi da navedeno učini u roku od 15 dana od dana prijema obaveštenja o toj potrebi.

Smatraće se da je Učesnica konkursa odustala od zahteva za odobrenje garancije ukoliko u ostavljenom roku ne izvrši potrebnu reviziju poslovnog plana ili ne dostavi potrebnu dokumentaciju.

Prijava za učešće na ovom Konkursu sa priloženom dokumentacijom, u slučaju pozitivne odluke o odobrenju garancije, predstavljaće istovremeno i zahtev poslovnoj banci za odobrenje kredita za namene utvrđene ovim Konkursom.

Detaljnije