Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti

Konkursi

UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti

PREDMET I CILJ JAVNOG KONKURSA
Predmet javnog konkursa je finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Opšti cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti.

Specifični ciljevi javnog konkursa su stvaranje uslova za racionalno korišćenje energije, poboljšanje energetske efikasnosti, smanjenje potrošnje energije za grejanje, hlađenje, ventilaciju, pripremu sanitarne tople vode i električne energije, smanjenje emisije štetnih gasova (ugljen-dioksida, sumpor-dioksida, azotnih oksida itd), povećanje učešća obnovljivih izvora energije u ukupnom energetskom bilansu Autonomne pokrajine Vojvodine.

IZNOS SREDSTAVA PREDVIĐENIH ZA DODELU PO JAVNOM KONKURSU
Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu („Sl. list AP Vojvodine“, broj 69/2016), u članu 11, Razdeo 24 – Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine – Program 1505 – Regionalni razvoj – Programska aktivnost 1007 – Podrška projektima u oblasti energetike i energetske efikasnosti – ekonomska klasifikacija – 463 – transferi ostalim nivoima vlasti, predviđena su sredstva u iznosu od 90.000.000,00 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti.

NAMENA SREDSTAVA
Sredstva koja se dodeljuju po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata rekonstrukcije i sanacije javne rasvete, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije postrojenja za proizvodnju toplotne energije u javnoj svojini, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije termičkih omotača i termotehničkih sistema u objektima u javnoj svojini i izgradnju postrojenja za korišćenje obnovljivih izvora energije u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
Dozvoljeno je podnošenje prijave za projekte za čiju realizaciju nije pokrenut postupak javne nabavke radova.

PRAVO UČEŠĆA NA JAVNOM KONKURSU
Pravo učešća na javnom konkursu imaju jedinice lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
Podnosilac prijave može da podnese samo jednu (1) prijavu na javni konkurs.

DODATNE INFORMACIJE
Sve informacije u vezi sa javnim konkursom mogu se dobiti u Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine pozivom na telefon broj 021 4881 783, svakog radnog dana, od 9.00 časova do 15.00 časova, u periodu od 24.03.2017. godine do 07.04.2017. godine, ili putem elektronske pošte na adresu radan.bobic@vojvodina.gov.rs.

Javni konkurs je otvoren od 24.03.2017. godine do 07.04.2017. godine do 16.00 časova.

Detaljnije