Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Konkursi

MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou

Cilj konkursa

Stvaranje uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

OBLASTI KONKURSA

Za realizaciju ciljeva konkursa ministarstvo će odabrati jedan ili više programa i projekata iz sledećih oblasti:

DEO KONKURSA A:  

Oblast A-1: Stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja, neformalno obrazovanje i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (renoviranje i opremanje kancelarije za mlade, omladinskih klubova i drugih prostora za mlade) i stvaranje uslova za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života mladih u JLS prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (učešće u izgradnji teretana na otvorenom, otvorenih prostora za rekreativne sadržaje, biciklističke, trim staze itd.);

Oblast A-2: Razvijanje jednog ili više programa i uspostavljanje održivih i ekonomičnih servisa za mlade (karijerni servis, info servis, volonterski servis, formiranje savetovališta za zdravlje…).

DEO KONKURSA B:

Razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju preduzetnički duh, zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju.

Podnosioci predloga programa ili projekta

Pravo da konkuriše za dodelu sredstava za finansiranje ili sufinansiranje programa ili projekta ima jedinica lokalne samouprave koja ima osnovanu kancelariju za mlade, u skladu sa članom 22. stav 2. Zakona.

Preporučuje se da jedan podnosilac programa ili projekta učestvuje na javnom konkursu sa jednim programom ili projektom, kojim realizuje jednu od navedenih aktivnosti u Smernicama.
Raspoloživa finansijska sredstva za realizaciju programa ili projekta

Za deo konkursa A – predviđena su sredstva u iznosu od 28.000.000,00 dinara u okviru Programa 1302 – Omladinska politika, Programske aktivnosti 0002 – Podrška JLS u sprovođenju omladinske politike.

Maksimalna vrednost programa ili projekata: do  2.400.000,00 dinara.

Za deo konkursa B – predviđena su sredstva u iznosu od 15.000.000,00 dinara u okviru Programa 1302 – Omladinska politika, Programske aktivnosti 0006 – Programi i projekti podrške mladima u zapošljavanju.

Maksimalna vrednost programa ili projekata: do 2.000.000,00 dinara.

Rok za konkurisanje do 27. februara 2017. godine do 15:30 časova.

Kontakt: 011/311-33-19 ili: konkursi.omladina@mos.gov.rs.

Detaljnije