Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture

Konkursi

UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture – poboljšanje bezbednosti saobraćaja i poboljšanje nivoa usluge saobraćajnica

PREDMET I CILJ JAVNOG KONKURSA
Predmet javnog konkursa je finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture u cilju poboljšanja bezbednosti i poboljšanja nivoa usluge saobraćajnica.

Opšti cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, poboljšanja bezbednosti saobraćaja i nivoa saobraćajne usluge.

Specifični ciljevi javnog konkursa su obezbeđivanje stabilnog, sigurnog i dugoročnog odvijanja saobraćaja, poboljšanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, poboljšanje nivoa usluge saobraćajnica, stvaranje preduslova za održivi društveni i ekonomski razvoj u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

IZNOS SREDSTAVA PREDVIĐENIH ZA DODELU PO JAVNOM KONKURSU
Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2015. godinu („Sl. list AP Vojvodine“, br. 53/2014), u članu 10, Razdeo 24 – Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine – Program 1505 – Regionalni razvoj – Programska aktivnost 1006 – Podrška projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture – ekonomska klasifikacija – 463 – transferi ostalim nivoima vlasti, predviđena su sredstva u iznosu od 150.000.000,00 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture .

NAMENA SREDSTAVA
Sredstva koja se dodeljuju po javnom konkursu namenjena su za sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i sanacije saobraćajnica i saobraćajnih objekata u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine kojima se obezbeđuje povećanje bezbednosti saobraćaja i povećanje nivoa usluge saobraćajnica.

PRAVO UČEŠĆA NA JAVNOM KONKURSU
Pravo učešća na javnom konkursu imaju jedinice lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
Podnosilac prijave može da konkuriše sa 1 (jednim) projektom.

POSEBNI USLOVI ZA UČEŠĆE NA JAVNOM KONKURSU
Uslovi za dodelu sredstava po javnom konkursu su: da je realizacija projekta u skladu sa ciljem i namenom javnog konkursa, da je izrađen glavni projekat, odnosno projekat za izvođenje u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji Republike Srbije („Sl. glasnik RS“, br. 72/2009, 81/2009 – ispr., 64/2010 – odluka US, 24/2011, 121/2012, 42/2013 – odluka US, 50/2013 – odluka US, 98/2013 – odluka US, 132/2014 i 145/2014) ili da je izrađena tehnička dokumentacija u skladu sa Zakonom o javnim putevima („Sl. glasnik RS“br. 101/2005) i da je izdat akt nadležnog organa na osnovu kojeg se odobrava izvođenje radova.

DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI NA JAVNI KONKURS
Dokumentacija koja se podnosi na javni konkurs sadrži:
1.    Uredno popunjen, overen i potpisan od strane ovlašćenog lica obrazac Prijava predloga projekta (Obrazac P.S2.01) u dva primerka;
2.    Kopije naslovnih strana svih delova glavnog projekta i strana na kojima se vidi potvrda o tehničkoj kontroli i pečat organa nadležnog za izdavanje akta na osnovu kojeg se odobrava izvođenje radova, a za projekat za izvođenje, kopije naslovnih strana svih delova projekta za izvođenje i kopija izjave glavnog projektanta i izjava odgovornih projektanata, sa kojima se potvrđuje da je projekat izrađen u skladu sa lokacijskim uslovima, građevinskom dozvolom, projektom za građevinsku dozvolu i propisima i pravilima struke,
ili
Kopije naslovnih strana tehničke dokumentacije za rehabilitaciju ili pojačano održavanje puteva, sa dokazom o izvršenoj tehničkoj kontroli;
3.    Kopija validnog akta nadležnog organa na osnovu kojeg se odobrava izvođenje radova;
4.    Predmer i predračun radova, sa rekapitulacijom radova, overeni i potpisani od strane odgovornog projektanta, ne stariji od šest meseci;
5.    Kopija potvrde o poreskom identifikacionom broju.
Sve kopije dokumenata moraju da budu overene i potpisane od strane ovlašćenog lica podnosioca prijave i to svaka strana svakog dokumenta.
Obrazac prijave (P.S2.01) se popunjava elektronski i može da bude preuzet sa internet stranice Pokrajinske vlade www.vojvodina.gov.rs .
Prijave sa priloženom dokumentacijom se, nakon sprovedenog javnog konkursa, ne vraćaju učesnicima na javnom konkursu.

ROK I NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE NA JAVNI KONKURS
Javni konkurs se objavljuje u „Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine“, dnevnom listu „Danas“ i na internet stranici Pokrajinske vlade.
Prijava za učešće na javni konkurs se podnosi u zatvorenoj koverti, zatvorena na način da se prilikom otvaranja prijave može sa sigurnošću utvrditi da se prvi put otvara, lično na pisarnicu Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova ili putem pošte, na adresu: UPRAVA ZA KAPITALNA ULAGANJA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE, 21000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 25 sa naznakom: „Prijava na javni konkurs broj 136-401-1465/2015-01/2 – Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture– poboljšanje bezbednosti saobraćaja i poboljšanje nivoa usluge saobraćajnica – NE OTVARATI“.
Javni konkurs je otvoren od 09.04.2015. godine do 20.04.2015. godine do 16.00 časova.
Blagovremena prijava je prijava koja je primljena od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine u utvrđenom roku, odnosno do 20.04.2015. godine do 16.00 časova.

KRITERIJUMI ZA OCENU PROJEKATA I DODELU SREDSTAVA
Kriterijumi za ocenu projekata i dodelu sredstava su sledeći:
1.    Stepen opšteg uticaja i značaj projekta se ocenjuje sa najviše 30 bodova uzimajući u obzir sledeće potkriterijume: značaj projekta, kategorija puteva, odnos trenutnog i ciljanog nivoa bezbednosti saobraćaja, projektantsko rešenje, stepen uticaja projekta na bezbednost saobraćaja, stepen uticaja projekta na nivo saobraćajne usluge;
2.    Opravdanost projekta se ocenjuje sa najviše 20 bodova uzimajući u obzir sledeće potkriterijume: stepen sufinansiranja projekta, prosečan godišnji dnevni saobraćaj (PGDS), lokacija projekta (u naseljenom mestu ili van naseljenog mesta), trenutni nivo bezbednosti i saobraćajne usluge, odnos troškova i očekivanih rezultata;
3.    Stepen održivosti projekta se ocenjuje sa najviše 20 bodova uzimajući u obzir sledeće potkriterijume: finansijska održivost i institucionalna održivost;
4.    Stepen rizika i izvodljivost projekta se ocenjuje sa najviše 30 bodova uzimajući u obzir sledeće potkriterijume: procena rizika i izvodljivost projekta.

Neće se uzimati u razmatranje:
1.    neblagovremene prijave (prijave pristigle nakon isteka roka predviđenog u javnom konkursu);
2.    nedopuštene prijave (prijave podnete od strane neovlašćenih lica i subjekata koji nisu predviđeni javnim konkursom, odnosno, one koje se ne odnose na konkursom predviđene namene);
3.    nerazumljive i nepotpune prijave (prijave koje nisu podnete na odgovarajućem obrascu, prijave uz koje nije priložena sva dokumentacija predviđena konkursom, prijave koje su nepotpisane, sa nepopunjenim rubrikama, prijave poslate faksom ili elektronskom poštom, prijave koje sadrže nerazumljive i netačne podatke).
Podnosilac prijave se o nedostacima prijave obaveštava pisanim putem i na istu nema pravo žalbe.

DODELA SREDSTAVA
Postupak javnog konkursa sprovodi Komisija koju obrazuje direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.
Komisija obavlja stručni pregled podnetih prijava, vrednuje i rangira predložene projekte u skladu sa uslovima i kriterijumima navedenim u javnom konkursu i dostavlja direktoru Uprave predlog odluke o dodeli sredstava sa obrazloženjem predloga u roku od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
Odluku o dodeli sredstava sa obrazloženjem donosi direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine u roku od 20 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
Odluka o dodeli sredstava se dostavlja svim učesnicima na javnom konkursu i objavljuje na internet stranici  Pokrajinske vlade narednog dana od dana donošenja iste.
Nakon donošenja odluke o dodeli sredstava, Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Korisnik sredstava zaključiće ugovor sa kojim će da regulišu prava i obaveze.

DODATNE INFORMACIJE
Sve informacije u vezi sa javnim konkursom, mogu se dobiti u Upravi za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, pozivom na telefon broj 021.4881.811, svakog radnog od 09.00 časova do 15.00 časova, ili putem elektronske pošte slavko.bucko@vojvodina.gov.rs  .

Detaljnije