Javni poziv za sertifikaciju pružalaca usluga za podršku poslovanju MSPP

Konkursi

consulting increaseNACIONALNA AGENCIJA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Javni poziv za sertifikaciju pružalaca usluga za podršku poslovanju MSPP

Rok za prijavu: četvrtak, 31. decembar 2015.

Sertifikacija pružalaca usluga za podršku poslovanju MSPP (u daljem tekstu: Sertifikacija) je uspostavljena kroz projekat Unapređenje inovativnosti i konkurentnosti MSPP (Improved SME Competitiveness and Innovation Project – ICIP).

Opšta svrha procesa Sertifikacije je uspostavljanje Registra kvalifikovanih pružalaca usluga za podršku poslovanju MSPP (u daljem tekstu: Registar) i to kako pojedinaca (konsultanata, trenera i savetnika), tako i konsultantskih kuća.  Registar pruža mogućnost lakšeg prepoznavanje kvalifikovanih pružaoca usluga za podršku poslovanju kako od strane klijenata (MSPP) tako i od strane institucija.

Sertifikacija se obavlja po unapred definisanim kriterijumima i metodologiji, a postupak Sertifikacije sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj. Metodologija je detaljnije opisana u dokumentu Operativni priručnik za Sertifikaciju pružalaca usluga za podršku poslovanju.

Ko može da se prijavi?
Sertifikacija je otvorena za sve pružaoce usluga za podršku poslovanju MSPP koji rade kao konsultanti, treneri i/ili savetnici. Pružaoci usluga za podršku poslovanju MSPP mogu da se prijave kao:
– Opšti pružaoci usluga za podršku poslovanju MSPP,
– Specijalizovani pružaoci usluga za podršku poslovanju MSPP,
– istovremeno za obe navedene kategorije (opšti i specijalizovani).

Uslovi za prijavljivanje
Svi kandidati moraju da zadovolje osnovne kriterijume, nezavisno od kategorije za koju se prijavljuju (opšti, specijalizovani ili za obe) i to:
– relevantne akademske kvalifikacije (fakultet ili viša škola);
– najmanje tri godine iskustva u pružanju poslovnih  usluga  MSPP;
– aktivno bavljenje pružanjem usluga za podršku poslovanju MSPP u prethodnih godinu dana i
– kontinuirani profesionalni razvoj.

Način prijave
Prijavni formular popuniti i poslati elektronski na e-mail: sertifikacija@narr.gov.rs
Kandidati koji uspešno prođu proces sertifikacije biće upisani u Registar, predstavljeni na portalu Preduzetnički servis www.preduzetnickiservis.rs, odnosno na sajtu www.narr.gov.rs , dobiće Sertifikat, Identifikacionu karticu i biće potpisnici Etičkog kodeksa ponašanja i Pravila sertifikacije.

Za sve dodatne informacije obratite se putem e-mail: sertifikacija@narr.gov.rs

Detaljnije