Dodela bespovratnih sredstava razvojnim regionalnim agencijama sa teritorije AP Vojvodine za jačanje kapaciteta destinacijskog udruživanja opština

Konkursi

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava razvojnim regionalnim agencijama sa teritorije AP Vojvodine za jačanje kapaciteta destinacijskog udruživanja opština u cilju unapređenja turističke ponude u AP Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, (u daljem tekstu Sekretarijat) dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 dinara, obezbeđena Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2014. Godinu, aktivnost 06 – Podrška razvoju turizma u AP Vojvodini, ekonomska klasifikacija 4651 – Ostale tekuće dotacije i transferi.

CILJ KONKURSA:

Sprovođenje definisanih prioriteta razvoja turizma u lokalnim samoupravama, podizanje konkurentnosti i jačanje pozicije na turističkom tržištu Republike Srbije, kroz implementaciju dugoročnih i srednjoročnih ciljeva i turističkih proizvoda definisanih u Marketing strategiji turizma Vojvodine i Akcionim planovima lokalnih samouprava.

NAMENA SREDSTAVA:

Sredstva su namenjena za realizaciju projekata za jačanje kapaciteta destinacijskog udruživanja lokalnih samouprava u cilju unapređenja turističke ponude u AP Vojvodini.

USLOVI KONKURSA:

– Pravo učešća imaju akreditovane regionalne razvojne agencije sa teritorije AP Vojvodine (u daljem tekstu: Agencija).

– Partneri Agencije na projektu moraju biti lokalne samouprave sa geografskog prostora koji pokriva agencija (minimum 7 lokalnih samouprava koje su članovi akreditovane regionalne razvojne agencije) i druge partnerske organizacije (udruženja građana, fakulteti, javne institucije i dr.).

– Agencija može podneti samo jedan projekat na Konkurs.

– Agencija mora obezbediti minimum 10% sredstava neophodnih za sufinansiranje projekta i dostaviti dokaz o tome.

TRAJANJE PROJEKTA:
Projekat ne može da traje kraće od 6 odnosno duže od 12 meseci.

DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI:

– popunjen konkursni obrazac;
– budžet projekta (specifikacija troškova);
– dokaz o ostvarenom partnerstvu na projektu kojim se aplicira
– dokaz o obezbeđenim sredstvima za učešće u realizaciji projekta
– fotokopiju rešenja o akreditaciji regionalne razvojne agencije;
– fotokopiju osnivačkog akta regionalne razvojne agencije;
– fotokopiju bilansa stanja i uspeha za 2013.godinu;
– potvrda o izmirenim porezima i doprinosima (original, ne starija od 2 meseca).

DONOŠENJE ODLUKE:

Odluku o dodeli sredstava donosi pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova na predlog Komisije.

Odluka o dodeli sredstava biće objavljena na sajtu Sekretarijata.

Prednost prilikom odlučivanja imaće Agencije koje prilože dokaz o obezbeđenom učešću partnera iz zemalja Evropske unije na projektu (opštine, organizacije, naučno-istraživačke institucije, turistički klasteri i slično).

Prijave za Konkurs podnose se na konkursnom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Sekretarijata www.spriv.vojvodina.gov.rs, i sa pripadajućom dokumentacijom se, u zatvorenoj koverti, dostavlja na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava razvojnim regionalnim agencijama sa teritorije AP Vojvodine za jačanje kapaciteta destinacijskog udruživanja opština u cilju unapređenja turističke ponude u AP Vojvodini.

Rok za podnošenje prijave na Konkurs je 12. decembar 2014. godine.

Neblagovremene i nekompletne prijave neće se razmatrati.

Agencija koja nije ispunila prethodnu ugovornu obavezu prema Sekretarijatu, do objavljivanja ovog konkursa, biće izuzeta od prava na dodelu sredstava.

Odluka o dodeli sredstava objaviće se na sajtu Sekretarijata, nakon čega će se sa Korisnicima sredstava zaključivati ugovori.

Informacije u vezi sa Konkursom mogu se dobiti pozivom na brojeve 021/487 4669, 456 790, 487 4580.

Detaljnije