Konkurs „Putujemo u Evropu“

Konkursi

keep-calm-and-travel-europe-6EVROPSKI POKRET U SRBIJI

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Robert Bosch i Balkanskim fondom za demokratiju, raspisuje konkurs pod nazivom «Putujemo u Evropu» za studente završnih godina (osnovnih i master studija) i apsolvente fakulteta univerziteta u Srbiji.

I nakon liberalizacije viznog režima za građane Srbije, veliki broj studenata i dalje nije u mogućnosti da sebi priušti putovanje po državama Evrope, prvenstveno iz finansijskih razloga. Stoga, i ove godine, konkurs posvećujemo upravo njima.

Cilj konkursa je da se omogući da 50 najboljih studenata završnih godina (studenti osnovnih i master studija i apsolventi) sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji leto 2014. godine provede kao većina vršnjaka iz Evrope, putujući i upoznajući evropske vrednosti, gradove i narode.

Pobednici na konkursu dobijaju: Inter-Rail karte (22 dana u kontinuitetu), Omladinski račun i platnu karticu Erste banke sa džeparcem, međunarodno putno osiguranje, EYCA i ISIC studentsku karticu za putovanje zemljama Evrope prema sopstvenom izboru tokom leta 2014. godine.

Osnovni kriterijumi, na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata, su sledeći:
1.    Godina studija – prijave mogu podneti isključivo studenti završne godine fakulteta (osnovnih i master studija) i apsolventi, koji su na redovnim studijima (kandidat podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža), svi starosti do 26 godina.

2.    Socijalni status studenta – kandidati podnose uverenje o prihodima po članu domaćinstva za period od 1. januara do 30. aprila tekuće godine, koje je izdao nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta kandidata.

3.    Uspeh studenta:
a.    Prosečna ocena minimum 8.5 (kandidat podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosečnoj oceni)
b.    Dužina studiranja
c.    Znanje stranog jezika – engleskog, nemačkog, francuskog ili italijanskog jezika (kandidatima se ostavlja mogućnost da sami sebe ocene, dok će proveru proći samo oni koji budu pozvani na intervju).

4.    Posedovanje novog biometrijskog pasoša ili potvrde da je pasoš u procesu izrade.

Prioritet će imati oni kandidati koji do sada nisu putovali u inostranstvo (zemlje EU).

Prijavni formular, Uputstvo za konkurisanje i dodatne informacije o konkursu svi zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa internet stranice projekta: www.putujemouevropu.org

Svi zainteresovani kandidati svoje prijave šalju isključivo poštom na adresu:
Za konkurs «Putujemo u Evropu»
Evropski pokret u Srbiji
Kralja Milana 31
11 000 Beograd

Konkurs je otvoren od 10. do 30. juna 2014. godine.

Detaljnije