Dobrom saradnjom prevazići poteškoće

Vesti

KANjIŽA: Delegacija Vlade Vojvodine sa pokrajinskim sekretarima za energetiku i mineralne sirovine Natašom Pavićević Bajić i za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju profesorkom dr Vesnom Kopitović i
v. d direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojšom Malenkovićem bila je juče u opštini Kanjiža i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju„Banja Kanjiža„, gde su razgovarali sa čelnicima lokalne samouprave i rukovodiocima ustanova iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Pomoćnici predsednika opštine dr Zoltan Šarnjai i Vladimir Hajder izrazili su zadovoljstvo saradnjom sa pokrajinskim organima i projektima koji se ostvaruju, očekujući da će se ta saradnja u narednom periodu još intezivirati u rešavanju problema.

Nataša Pavićević Bajić je naglasila da je kanjiška opština u prethodnom periodu pokazala dobru organizovanost, pa su realizovani projekti rekultivacije napuštenog kopa, koji će se nastsviti i eneregtske efikasnosti u „Banji Kanjiža„.

– Treba da vidimo kako zajedno možemo da doprinesemo razvoju energetske efikasnosti, posebno u javnim objektima, jer postoji velika potreba i mogućnost za uštede i ostvarivanje drugih pozitivnih efekata. Tome će doprineti i protokol o saradnji sa Fondom za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji će finansirati ne samo izradu projekata nego i sufinansirati njihovu relaizaciju – rekla je Nataša Pavićević Belić.

Profesorka dr Vesna Kopitović konstatovala je da će sekretarijat na čijem je čelu nastaviti saradnju sa ustanovama čiji su osnivači lokalna samouprava i Pokrajina. Ona je navela da je do sada u „Banju Kanjiža„ uloženo 40 miliona dinara i namera je da se ulaganja nastave u interesu bolje zdravstvene zaštite, a namera je da se pomogne Domu zdravlja, Centru za socijalni rad i Gerontološkom centru u Kanjiži kroz strategiju razvoja socijalne zaštite.

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, prema rečima Nebojše Malenkovića, u poslednjih nekoliko godina je odlukama Uprvanog odbora opredelio za ulaganja u kanjiškoj opštini preko 930 miliona dinara, za projekte koji se tiču poboljšanja kvaliteta života.

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Banja Kanjiža„ pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Vesna Kopitović uručila je pet invalidskih kolica, a pre posete Kanjiži, pet invalidskih kolica uručila je i Udruženju obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga sa sedištem u Novom Kneževcu, koje  okuplja 115 članova sa teritorije opština Ade, Sente, Čoke, Kanjiže, Kikinde i Novog Kneževca.

Izvor: Dnevnik, M. Mitrović