Ulaganjima u susret Evropskoj uniji – „Investexpo“ od 25. do 27. oktobra na Novosadskom sajmu

Vesti

Šesti međunarodni sajam investicija i Dani energetike, biće održani pod zajedničkim nazivom „Investexpo“ od 25. do 27. oktobra na Novosadskom sajmu.

Sajam investicija okupiće oko 50 učesnika, od čega 41 opštinu i grad, koji će predstaviti oko stotinu investicionih projekata. Mnogobrojni direktni učesnici i gosti iz inostranstva na štandovima pojedinih gradova i opština, Sajmu investicija daju ozbiljniji međunarodni karakter. Iz Republike Srpske biće predstavljeno pet opština – Banja Luka, Gradiška, Kozarska Dubica, Mrkonjić Grad i Prijedor. Rumunija će se predstaviti sa dva grada – Deda i Đulvez.

Na sajmu će učestvovati Trgovinska komora Slovačke i Francuski nacionalni institut, a posredstvom Privredne komore Srbije upućen je poziv predstavnicima komora Foruma Jadransko – jonskih zemalja (Italija, Grčka, Albanija, Slovenija, Hrvatska, BiH i Crna Gora), što je deo i plana aktivnosti PKS za vreme predsedavanja Srbije Jadransko – jonskom inicijativom.

U okviru Dana energetike, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine, u Kongresnom centru Novosadskog sajma biće održano šest stručnih skupova sa učešćem međunarodnih stručnjaka, na temu obnovljivih izvora energije, biomase, energetske efikasnosti, energetske elektornike, prirodnog gasa i geotermalne energije.