Treća Nacionalna konferencija o agrobiznisu Srbije 18. oktobra 2011. u Beogradu

Vesti

Treća Nacionalna konferencija o agrobiznisu Srbije „Nova agrarna politika – perspektive razvoja u 2012“ biće održana 18. oktobra od 9 do 12 časova u prostorijama Privredne komore Srbije.

Događaj organizuje Udruženje novinara za poljoprivredu „Agropress“, u saradnji sa USAID Agrobiznis projektom. Generalni sponzor događaja je ProCredit banka, a sponozor „Victoria Logistic“. Događaj se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Događaju će prisustvovati 250 učesnika, među kojima će biti i najviši zvaničnici Republike Srbije, predstavnici privrede i struke, diplomatskog kora, međunarodnih organizacija, medija, nevladinog sektora i Univerziteta.

O agrarnoj politici i razvoju poljoprivrede u 2012. godini govoriće ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, predsednik PKS-a Miloš Bugarin, direktorka Misije USAID-a u Srbiji Suzan Fric, kao i prof. dr Drago Cvijanović, direktor Instituta za ekonomiku poljoprivrede.

Nacionalna konferencija o agrobiznisu Srbije, koju Udruženje „Agropress“ tradicionalno organizuje krajem godine, ima za cilj otvaranje dijaloga o unapređenju poljoprivrede – sektora privrede koji tradicionalno ostvaruje trgovinski suficit i obezbeđuje stabilnost privrede Srbije. Posebna pažnja, na ovom događaju, biće posvećena značaju agrarnih reformi i uspešnom sprovođenju nove agrarne politike u daljem razvoju poljoprivrede Srbije.