SIEPA organizuje nastup srpskih firmi na sajmu saobraćajne infrastrukture „Intertraffic 2012“

Vesti

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) organizuje nastup srpskih preduzeća na vodećem sajmu saobraćajne infrastrukture i signalizacije „Intertraffic 2012“, koji će se održati od 27. do 30. marta 2012. u Amsterdamu.

U prethodnoj godini sajam je zabeležio rekordni broj od 17.661 posetilaca, gde više od polovine (64%) čine stranci, a predstavilo se 806 izlagača. Srbiji će ovo biti prvo predstavljanje na sajmu „Intertraffic“, a naš nacionalni stand će biti lociran u hali saobraćajne infrastrukture. Trend rasta broja posetilaca i izlagača se predviđa i u 2012. godini.

– Želja nam je bila da predstavimo ovaj sektor svetu jer smatramo da tu leži jedan od potencijala srpskog izvoza usluga. Najveći broj posetioca sajma „Intertraffic“ dolazi iz zapadne Evrope i to su većinom direktori i menadžeri vodećih kompanija. Prisutni su i predstavnici državnih uprava, kao i javnih preduzeća za transport, pa se mi nadamo da će domaće kompanije zaključiti ugovore ili bar napraviti preliminarne dogovore za poslove uprkos tome što su tamo po prvi put – Božidar Laganin.

Troškove zakupa izložbenog prostora (72 m2) i izgradnje štanda u celosti snosi SIEPA, a kompanije koje budu učestvovale su u obavezi da snose putne troškove predstavnika, troškove prevoza eksponata, participaciju u iznosu od 50.000 dinara (za pokrivanje troškova zajedničkog kataloga, i marketinških aktivnosti).

Kompanija koja želi da se prijavi bi treblo bi da a poseduje konkurentan proizvod i proizvodne kapacitete za izvoz, da ima njeni predstavnici na sajmu imaju aktivno znanje engleskog i poznaju karakteristike proizvoda, i da se obaveže da će izvestiti Agenciju za strana ulaganja o rezultatima sajamskih aktivnosti nakon završetka sajma.

Rok za prijavu je 6. oktobar 2011. godine ili do popunjavanja kapaciteta.