Srbija dobila ambasadorke ženskog preduzetništva

Vesti

Poslovne žene Srbije dobile su 10 predstavnica u evropskoj mreži ambasadora ženskog preduzeništva, koju čini 250 preduzetnica iz zemalja EU, saopštilo je danas Udruženje poslovnih žena Srbije (UPS).

Cilj projekta je da pospeši razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije kroz podsticanje i podršku preduzetničkog potencijala žena. Osnovna ideja je da se formira mreža uspešnih poslovnih žena, koje će služiti kao modeli ponašanja budućim preduzetnicama, širom Evrope.

S obzirom da intelektualni potencijal, talenat, preduzimljivost i proaktivnost žena nisu maksimalno iskorišćeni, Evropska komisija potencira promociju ženskog preduzetništva i stvaranje poslovnog okruženja koje pogoduje uspostavljanju i vođenju preduzeća sa ženama na čelu.

Projekat ambasadorke ženskog preduzetništva realizuje konzorcijum koji čine – Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i SIEPA.

Srpske ambasadorke ženskog preduzetništva su Dragica Božinović -„Novitas“ Šabac, Afrodita Bajić -„AMC Afrodita“ Beograd, Sanja Knežević Etno selo Latkovac Aleksandrovac, Jasmina Knežević -„BelMedic“ Beograd i Zorica Selaković -„Desert“ Čačak.

Među njima su i Ivana Milić -„Arhi pro“ Beograd, Nataša Milanović -„Biosil“ Zemun, Marija Stevanović „MS Employment“ Svilajnac, Ljiljana Stanojević -„Stanojević“ Valjevo i Marina Milović „Maja Promet“, Beograd.

One su poslovne žene koje su već postigle veliki uspeh i mogu da iskoriste svoje iskustvo kako bi motivisale i ohrabrile druge žene da svoje ideje pretoče u realnost. Ambasadorke će ženama pomoći da izgrade viziju i samopouzdanje potrebno za započinjanje i vođenje posla.

Iz UPS-a napominju da su osam od 10 ambasadorki ženskog preduzetništva, dobitnice priznanja „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koje to udruženje dodeljuje od 2007. godine.

 

Izvor: eKapija