Da privrednici bolje poznaju poreske propise

Vesti

Potpisan sporazum o saradnji Poreske uprave Srbije i Privredne komore Beograda

Privredna komora Beograda (PKB) i Poreska uprava potpisale su danas sporazum o saradnji, koji treba da doprinese boljem upoznavanju privrednika sa poreskim propisima i pravima i obavezama iz te oblasti zbog unapređenja privrednog ambijenta u Srbiji.

Sporazum su potpisali predsednik PKB Milan Janković i direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević.

Janković je objasnio da je cilj tog sporazuma edukacija privrednika i podizanje njihove svesti o značaju redovnog plaćanja dažbina državi i prijavljivanja prometa, što će poboljšati kreditnu sposobnost i rejting privrednika.

Ovaj sporazum je posebno važan za mala i srednja preduzeća, koja će na taj način imati priliku da koriste svoje mogućnosti i prava i moći da dobiju prave informacije iz domena poreskih propisa, dodao je Janković.

On je ukazao da privreda i inspekcijski organi treba da sarađuju, jer su partneri u zajedničkom poslu.

Radosavljević je ponovio da je za Poresku upravu jako važan partnerski odnos sa privredom, na čemu ta institucija aktivno radi, istakavši da je cilj da se stimulišu privrednici koji redovno plaćaju dažbine državi.

On je ukazao na značaj tih plaćanja, jer se na taj način puni budžet i finansira javni sektor – zdravstvo, školstvo, socijalna davanja, policija i druge javne službe.

Izvor: eKapija