Obuka za početnike u biznisu

Vesti

Nacionalna agencija za regionalni razvoj, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka, realizuje 13. po redu trodnevnu obuku za početnike u biznisu (start-up obuku).

Obuke za početnike u biznisu sastoje se iz šest modula – osobine i motivi preduzetnika, analiza i vrednovanje biznis ideje, pravni osnov poslovanja, porezi i doprinosi, izvori finansiranja i radionica za izradu biznis plana. Izvode se po metodologiji Nacionalne agencije, a po završenoj obuci, polaznici dobijaju sertifikat. Obuke su besplatne.

Cilj održavanja besplatnih obuka je obezbeđivanje višeg nivoa znanja naših preduzetnika i početnika u biznisu. Podizanjem nivoa preduzetničkih znanja i veština i preduzetničke kulture otvara se mogućnost formiranja novih privrednih subjekata što će dovesti do smanjenja nezaposlenosti kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Tokom 2011. godine, Regionalna razvojna agencija Bačka održala je 12 obuka kojima je prisustvovalo 222 polaznika. Obuke su se izvodile u Novom Sadu, Titelu, Bačkoj Palanci, Kuli, Bečeju, Baču i Odžacima.

Svi zainteresovani za pohađanje obuke u Novom Sadu od 21.09.-23.09.2011. godine, mogu se prijaviti: Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka, Bulevar Mihajla Pupina 20/II, stan broj 5, Novi Sad, telefon: 021 55 77 81 , office@rda-backa.rs