Đelić najavio izmene Zakona o javnim nabavkama

Vesti

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić najavio je 3. juna da će biti izmenjen Zakon o javnim nabavkama kako bi se unapredila ta oblast.

On je na prvom sastanku Srpskog parlamenta preduzeća kazao da će biti centralizovane javne nabavke za državu što će omogućiti privredi da se bolje pripremi za te poslove.

– To će omogućiti da država dobije bolji kvalitet i bolju cenu robe i usluga koje nabavlja – kazao je Đelić.

Prema njegovim rečima, ukoliko bude potrebno, biće donet i potpuno novi zakon o javnim nabavkama.

Đelić je najavio i da će biti usvojeni zakoni o javnoj svojini i o restituciji.

– Na nacrtima tih zakona se uveliko radi i oni će sigurno biti usvojeni – kazao je Đelić i dodao da će time biti unapređena pitanja vlasništva nad imovinom u Srbiji.

Potpredsednik Vlade Srbije je dodao i da je dinar u prvoj polovini prošle decenije bio precenjen, ali da je u tom periodu bilo važno da se održi stabilnost i ekonomski rast.

Đelić je naglasio da se sada došlo u situaciju da je kurs na tom nivou da postoje primedbe i kada dinar jača i kada slabi ili kad se kurs ne menja.

Prvi sastanak Srpskog parlamenta preduzeća održava se u Domu Narodne Skupštine Srbije. Okupio je 250 privrednika i preduzetnika koji razmatraju probleme sa kojima se srpska privreda susreće.

Članovi Srpskog parlamenta preduzeća na kraju skupa će usvojiti i Vladi Srbije dostaviti zaključke, predloge i preporuke, koji se odnose na kreiranje ekonomske politike i zakonski okvir za stavarnje boljeg ambijeta poslovanja.

Srpski parlament preduzeća organizuje Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Narodnom skupštinom Srbije.