„Tigar“ raspisao „ekologičan“ konkurs za arhitekte i dizajnere

Vesti

Pirotska kompanija „Tigar“ raspisala je konkurs za mlade arhitekte „Ekologičan dizajn“ za izradu idejnog arhitektonskog rešenja sa elementima proizvoda od reciklirane gume ove kompanije.

Ideja konkursa je da se mladi dizajneri i arhitekte podstaknu na praktično ekološko razmišljanje prilikom osmišljavanja životnog prostora, bez obzira da li je u pitanju stambena, poslovna, javna ili zelena površina. Uslovi konkursa „Ekologičan dizajn“, koji kompanija „Tigar“ sprovodi u saradnji sa magazinom „Kuća stil“, su da kandidati u originalnim i primenljivim rešenjima ne odstupaju od okoline i ne narušavaju postojeći izgled destinacije.

Idejna rešenja se dostavljaju u formatu 50×70 cm, isključivo putem E-mail adrese redakcija@kucastil.co.rs, sa naznakom za „Ekologičan dizajn“. Rok za dostavu radova je 30. jun 2011. godine.

Kompanija „Tigar“, koja u gumarskoj industriji ima tradiciju dužu više od sedam decenija, poslednjih godina posvećena je i izradi proizvoda od reciklirane gume, koji se ubrajaju u proizvode budućnosti, a imaju široku primenu u građevinarstvu, industriji i saobraćaju.

Podloge od reciklirane gume sprečavaju povrede prilikom pada i pružaju visok stepen bezbednosti i zaštite. Prednost ovih proizvoda je u reciklibilnosti – ne samo da dotrajaloj gumi daju novu upotrebnu vrednost, već se i sami mogu dalje reciklirati.