Stupile na snagu izmene Zakona o planiranju i izgradnji

Vesti

Po rečima Olivera Dulića danas na snagu stupaju izmene Zakona o planiranju i izgradnji, koji predstavlja prekretnicu za srpsko građevinarstvo. On je na otvaranju 37. Međunarodnog sajma građevine istakao da taj zakon, odnosno, Pravilnik o legalizaciji sadrži prepravke i opravke svega onog što je trebalo promeniti kako bi stvari funkcionisale kako treba.

Kako je Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja rekao, građevinski sektor beleži trend rasta, ali to ne znači da je taj sektor izašao iz krize.

Samo u poslednjih nekoliko meseci zabeležen je mali trend rasta u građevinskom sektoru, nešto manji od jedan odsto, što je prvi put nakon dve i po godine.

Ipak, država je pripremila oko 500 mil EUR investicija za 250 građevinskih projekata, što bi po njegovim rečima trebalo da podstaktne razvoj građevinarstva.

– Kada se građevinarstvo oporavi krenuće i razvoj cele privrede Srbije. Iza nas su teški dani i siguran sam da će svaki naredni dan biti bolji – naglasio je Dulić.