SMS-om do pasoša i lične karte

Vesti

Počinje probno zakazivanje termina u MUP-u

MUP Srbije danas počinje sa probnim testiranjem projekta zakazivanja termina za podnošenje zahteva za izdavanje lične karte i pasoša slanjem poruka s mobilnog telefona. U naredna dva meseca, dok traje testiranje, servis će moći da koriste građani sa prebivalištem na teritoriji Beograda i to, za sada, samo u Policijskoj stanici Savski venac.

Servis je dostupan korisnicima sve tri GSM mreže u Srbiji. U odnosu na cene osnovnih poruka sva tri operatera, bruto iznos za zakazivanje termina za jednu osobu iznosi od 70 do 80 dinara.

Kako je navedeno u jučerašnjem saopštenju MUP-a Srbije, po isteku ovog probnog testiranja i na osnovu rezultata, primedaba i sugestija građana, biće razmotrena mogućnost uvođenja ovog načina zakazivanja u ostalim policijskim stanicama u Beogradu, kao i u policijskim upravama u Srbiji.

– Servis je napravljen tako da vodi korisnika korak po korak kroz zakazivanje. Nudi više funkcionalnosti, a namenjen je zakazivanju termina do 14 dana unapred. Termin je moguće zakazati pojedinačno, ali i za celu porodicu. Parovima sa decom, naročito malom, ponuđena je mogućnost predaje zahteva u istim ili vezanim terminima. Takođe, moguće je promeniti ponuđeni termin i u tom slučaju servis će vratiti prvi slobodan termin u traženo vreme, tog ili sledećeg dana – rečeno je u MUP-u Srbije.

Detaljna objašnjenja građani mogu da nađu na internet adresi www.mup.gov.rs.