Prostor za nove investitore

Vesti

Slobodna zona u Subotici proširena za oko 16 hektara

Odbornici lokalnog parlamenta u Subotici na maratonskoj sednici koja je održana u četvrtak i petak, između ostalog usvojili su i rešenje o opravdanosti proširenja Slobodne zone za oko 16 hektara. Zemljište se nalazi u naselju Mali Bajmok, a gradonačelnik Subotice Saša Vučinić kaže da je namera da se proširenjem zone privuku investitori.

Postignut je dogovor da kod Slobodne zone pored zemljišta koje u vlasništvu grada proširi i deo veličine oko tri hektara na kojem svoje hale gradi fabrika auto-delova „Norma grupa“.

– Dogovoreno je da čitav blog B i C uključimo u režim slobodne zone, a svaka kompanija moći će posebno da traži dozvolu za rad. Najveći nedostatak je što nema praznih hala u slobodnoj zoni – rekao je Vučinić.

Da podsetimo, u Slobodnoj zoni za sada grade dva velika nemačka investitora, „Norma group“ i „Dunkermotoren“. Nemački investitor „Dunkermotoren“ počeo je sa probnom prizvodnjom u Slobodnoj zoni Subotica, a u toku su i poslednje pripreme za pokretanje proizvodnje. U planu je da se zaposli 40 radnika u fabriku koja će u Subotici da proizvodi male motore za žaluzine.

Pored njih u Slobodnoj zoni „Norma grupa“ koja se bavi proizvodnjom auto-delova uveliko radi na pripremi zemljišta za izgradnju fabrike. Vučinić kaže da je grad preuzeo na sebe obavezu da obezbedi potrebnu infrastrukturu do prvog juna i da će to biti urađeno.