Registracija mopeda svake godine

Vesti

Vlasnici motocikala do 49 kubika od ove godine, prema novom pravilniku MUP-a Srbije, moraće svoje dvotočkaše da registruju svake godine, a do sada su to radili samo jednom, pri prvoj registraciji. Troškovi za nova dokumenta za motocikle iznose 2.805 dinara. Od toga, za jednu registarsku tablicu potrebno je izdvojiti 1.205 dinara, registraciona nalepnica košta 400 dinara, a 1.200 dinara iznosi nova, čipovana saobraćajna dozvola.

Rok za zamenu tablica i saobraćajne dozvole za motorna vozila je praktično njihova sledeća registracija od dana početka primene Pravilnika o registraciji motornih vozila, odnosno 1. januara ove godine. Budući da su motocikli do 49 kubika, do ove godine, imali trajnu registraciju, njihovi vlasnici imaju rok od godinu dana, odnosno do početka sledeće godine, da registruju svoje ljubimce i dobiju nova saobraćajna dokumenta, tablice i nalepnicu.

Registarska tablica za priključno vozilo, takozvana treća tablica košta 1.069 dinara i u pogledu oblika, boje, dimenzije i oznaka, ne razlikuje se od prve dve tablice, osim što se oznaka registarskog područja na njoj nalazi posle registarskog broja vozila.