PKS postala član Evropske mreže preduzetništva (EEN)

Vesti

Privredna komora Strbije (PKS) saopštila je danas da je postala član Konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva (EEN) u Srbiji, koja povezuje kompanije u 40 zemalja.

Kako se navodi u saopštenju, EEN mreža kompanijama omogućava da ostvare poslovne kontakte i pronađu partnere u 40 zemalja i 83 konzorcijuma.

Usluge EEN mreže, kako se navodi u saopštenju, namenjene su svim firmama, posebno malim i srednjim preduzećima i klasterima, a dostupne su i istraživačkim centrima i univerzitetima širom Evrope.

EEN mreža je projekat Evropske unije (EU) koji preduzećima pruža usluge poslovnog povezivanja i saradnje, informisanja o dostupnim programima EU, edukacije o sektorskim politikama i zakonodavstvu Evropske unije, saopšteno je u PKS.

Konzorcijum u Srbiji koji realizuje projekat EEN mreže čine Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR), SIEPA, univerziteti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, Institut Mihailo Pupin i PKS.

Kako je saopšteno, PKS je član EEN mreže od prvog januara 2011. godine.

U okviru komorskog sistema, Biro za saradnju sa EU PKS koordinira projekat, u saradnji sa ostalim stručnim službama PKS i regionalnim i privrednim komorama, navodi se u saopštenju PKS.