Javni poziv za realizaciju projekata energetske efikasnosti u školama u Vojvodini

Vesti

Tri pokrajinska sekretara, za obrazovanje dr Zotan Jegeš, arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo Dušanka D. Sremački, i energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković predstavili su javni poziv za značajan projekat „Adaptacija, dogradnja, rekonstrukcija i revitalizacija škole u cilju poboljšanja uslova rada i energetske efikasnosti.“

Rečeno je da pravo učešća imaju timovi učenika završnog razreda građevinskih, elektrotehničkih, mašinskih i saobraćajnih škola u Vojvodini, koje se prijave do 4. decembra ove godine. Ove škole svoje timove treba da formiraju do 17. decembra, kada će biti raspisan nagradni konkurs. Radovi treba da posluže razvijanju aktivnih metoda učenja i nastave, sposobnosti za timski rad učenika i razvijanju njihovog takmičarskog duha, pravne i moralne odgovornosti.

Takođe treba i da ujednače kriterijume za ocenjivanje učenika, podstiču primenu sofrverskih paketa. Radovi su posebno važni, jer uključuju učenike u neposredan istraživački rad i simuliranju uslova iz svakodnevnog života zajednice. Projektnim zadatkom obuhvaćene su školske zgrade i prostori na otvorenom, dok energetsko rešenje kompleksa obezbeđuje vodu i kanalizaciju, osvetljenje unutrašnjih i spoljašnjih delova kompleksa i grejanje.