U Beogradu počeo Sajam nekretnina BelRe

Vesti

Peti sajam i konferencija o nekretninama „Belgrade Real Expo“ (BelRe) počeo je danas na poslednjem spratu Poslovnog centra „Ušće“ u Beogradu.

Otvarajući sajam Milan Parivodić, predsednik „Foreign Investors Services“, izjavio je da Srbiju svetska ekonomska kriza nije pogodila u sferi hipotekarnih hartija od vrednosti, jer takve nismo ni imali, ali smo osetili veliku krizu likvidnosti i nedostatak stranih investicija.

Zbog toga je, kako je rekao, izuzetno važno organizovati skupove poput sajma BelRe, kako bi se podstakla nova ulaganja i promovisali investicioni projekti u našoj zemlji.

– Konferencija BelRe ukazaće državi na neophodnost donošenja propisa kojima bi se unapredila oblast građevinarstva, nekretnina i svojinskih pitanja – naveo je Parivodić.

BelRe je okupio graditelje, investitore, izvođače radova, konsultante, posrednike, predstavnike trgovinskih lanaca i distributera, kao i sve one koji prodaju, kupuju i iznajmljuju nepokretnosti.

Kako su najavili organizatori, na dvodnevnom sajmu strani i domaći investitori imaće priliku da vide aktuelne i kvalitetne projekte i razgovaraju o „vrućim“ temama razvoja investicionog tržišta u Srbiji i regionu.