Etno-Mreža zapošljava 100 žena i mladih iz ruralnih sredina

Vesti

MINISTARSTVO EKONOMIJE I REGIONALNOG RAZVOJA

„Etno-Mreža“ u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), organizovala je promociju projekta „Javni radovi 2010.“

Cilj projekta „Javni radovi 2010.“ prvenstveno je osposobljavanje i organizovanje žena na tržištu rada, ali i promocija i očuvanje kulturnog nasleđa Srbije. Visoko kvalitetne rukotvorine spoj su srpske tradicije i modernog dizajna, upakovane prema propisanim standardima. Na projektu, tokom šest meseci, angažovano je 100 žena iz 23 lokalne samouprave širom Srbije.

– Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja ima veliko zadovoljstvo da kroz jedan ovakav projekat podrži angažovanje žena u društvu. Sa „Etno-Mrežom“ veoma uspešno sarađujemo već tri godine. Samo tokom 2008. i 2009. godine u okviru ovog programa angažovano je po 40 žena iz različitih opština širom Srbije, dok će se ove godine taj broj povećati na 100. Vodimo računa da zapošljavanje bude ravnomerno raspoređeno. Važno je takođe da istaknemo da je ministarstvo ove godine izdvojilo 3,7 milijardi dinara za različite programe zapošljavanja građana – istakla je Dragijana Radonjić Petrović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Dejan Jovanović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, napomenuo je da je u realizaciju projekta „Javni radovi 2010“ uloženo oko 20 miliona dinara i da je oko 60% navedenih sredstava uloženo u nerazvijeni deo Srbije.

Do sada je ukupno uloženo oko 700 miliona dinara u projekte „Javni radovi“ – dodao je Jovanović.