MINISTARSTVO ZA EVROPSKE INTEGRACIJE – Otvoren URBAKT poziv za dobre prakse

Konkursi

MINISTARSTVO ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

Otvoren URBAKT poziv za dobre prakse

Ministarstvo za evropske integracije, kao nacionalni koordinator URBAKT programa, obaveštava sve zainteresovane gradove i opštine da je URBAKT poziv za dobre prakse otvoren od 15. aprila do 30. juna 2024. godine.

Ovim pozivom, URBAKT program traži lokalne prakse koje imaju pozitivan uticaj u zajednici, koje su participativne i integrisane, relevantne za evropski nivo i mogu se preneti na druge evropske gradove.

URBAKT poziv za dobre prakse otvoren je za gradove iz 27 država članica Evropske unije, partnerskih država (Norveške, Švajcarske), država korisnica Instrumenta za pretpristupnu pomoć EU (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije), kao i iz Ukrajine i Moldavije.

Cilj ovog poziva je da pruži vidljivost uticajnim lokalnim praksama u održivom urbanom razvoju i ponudi inspiraciju i mogućnost prenosa dobre prakse u druge evropske gradove.

Nagrađeni gradovi sa oznakom URBAKT dobre prakse će imati koristi od različitih vrsta promotivnih akcija u pogledu vidljivosti, u okviru URBAKT Gradskog festivala od 8. do 10. aprila 2025. godine u Vroclavu (Poljska), koji predstavlja jedan od najvažnijih događaja Programa.

Odabrani gradovi će takođe imati mogućnost da se prijave na poziv 2025. godine da vode URBAKT Mrežu za prenos dobre prakse uz podršku programa.

Više informacija o pozivu uključujući uslove i način prijave se nalazi na: https://urbact.eu/get-involved.

URBAKT sekretarijat organizuje seriju onlajn informativnih sesija kako bi se evropski gradovi upoznali sa pozivom i dobili odgovore na pitanja. Prva info sesija se održava 25. aprila 2024 od 10-11 č: Online info session: The call for Good Practices in a nutshell.

Na sledećem linku možete pogledati dobre prakse koje je URBAKT program identifikovao u prethodnoj finansijskoj perspektivi: URBACT Good Practices | urbact.eu, uključujući one koje su prenete na druge evropske gradove kroz mreže za prenos dobrih praksi.

Detaljnije