Konkurs za podnošenje projekata u okviru programa Unapređivanje demokratskih praksi i institucija

Konkursi

FONDACIJA ZA OTVORENO DRUŠTVO

Konkurs za podnošenje projekata u okviru programa Unapređivanje demokratskih praksi i institucija

Na konkurs se mogu podneti projekti koji:
•    Doprinose očuvanju dostignutog nivoa prava na pristup informacijama od javnog značaja; identifikuju sistemske probleme u primeni ovog prava i predlažu načine njihovog razrešavanja;
•    Zagovaraju širenje prava na pristup informacijama od javnog značaja u pravcu otvaranja podataka i njihove upotrebljivosti (open data), javnosti procesa ugovaranja (open contracting), javno-privatnih partnerstava i promovišu otvorenost poslovnog sektora;
•    Unapređuju svest, znanje i praksu zaštite podataka o ličnosti;
•    Unapređuju javnost rada i odgovornost naručilaca, kontrolnih organa i pravosuđa u planiranju, sprovođenju i kontroli javnih nabavki i procesuiranju slučajeva kršenja propisa u vezi sa javnim nabavkama.

Projekte mogu podneti organizacije građanskog društva (udruženja građana, profesionalna udruženja, komore), univerziteti, policy instituti, državni i lokalni organi vlasti.

Predlozi projekata podnose se isključivo na srpskom jeziku i dostavljaju se elektronskom poštom na adresu office.projekti@fosserbia.org sa naznakom „Prijava na konkurs“ i nazivom programa za koji se konkuriše. Podnosilac projekta koji nema tehničke mogućnosti da projekat podnese elektronskim putem može ga dostaviti poštom na adresu Fondacije Kneginje Ljubice 14, 11000 Beograd. Projekat mogu podneti pojedinačni pravni subjekti ili više pravnih subjekata zajedno.

Fondacija će dati prednost projektima koji koriste kreativne i inovativne metodologije rada (novi aktivizam), imaju razrađenu komunikacionu strategiju, usmereni su prema građanima i podstiču njihovo učestvovanje u ostvarivanju ciljeva projekta.

Fondacija podržava projekte koji se realizuju na teritoriji Republike Srbije.

PRIJAVE NA KONKURS SE PRIMAJU DO 12. MARTA 2017. GODINE.  
Projekti primljeni posle ovog datuma neće biti razmatrani.

Detaljnije