Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava romskim neprofitnim organizacijam

Konkursi

improvingPOKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava romskim neprofitnim organizacijama/udrženjima građana za finansiranje projekata u oblasti unapređenja položaja roma i romkinja

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, dodeljuje bespovratna sredstva neprofitnim organizacijama/udruženjima građanima u iznosu od 2.000.000,00 dinara (slovima:dvamilionadinara) obezbeđenim Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2014. godinu, Aktivnost 16 – na ekonomskoj klasifikaciji 481 – dotacije nevladinim organizacijama, 4819 – dotacije ostalim neprofitnim institucijama, iz izvora finansiranja 01 00 Prihodi iz budžeta, neprofitnim organizacijama/udruženjima građana radi realizacije projekata iz oblasti unapređenja položaja Roma i Romkinja.

CILJEVI FINANSIRANJA:

• Podrška programima i aktivnostima kojima se afirmiše implementacija i primena Strategije za unapređivanje položaja Roma na teritoriji AP Vojvodine, sa ciljem integracije Roma i Romkinja u društvene tokove.

• Osnaživanje Roma i Romkinja, lidera/ki romskih neprofitnih organizacija/udruženja građana za uključivanje u procese donošenja odluka, planiranje i sprovođenje strateških planova, pre svega na lokalnom nivou.

• Promocija i integrisanje principa rodne ravnopravnosti u romskoj, ali i u većinskoj zajednici, posebno javnim akcijama i kampanjama koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti;

• Podrška aktivnostima u vezi sa obukama radi lakšeg pronalaženja posla, sticanje novih znanja i veština, promovisanje preduzetništva kod Roma i Romkinja.

USLOVI ZA UČEŠĆE:
1. Pravo učešća na Konkursu imaju neprofitne organizacije/udruženja građana sa teritorije AP Vojvodine koje svojim programima afirmišu i podstiču ciljeve Konkursa.
2. Podnosilac može aplicirati samo sa jednim projektom, a visina traženih sredstava ne može biti veća od 250.000,00 dinara (dvestotinepedesethiljadadinara).

DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI:

• Popunjen konkursni obrazac uz opis projekta i aktivnosti kojima će se unaprediti položaj Roma i Romkinja sa planom utroška sredstava-budžetom projekta
• Rešenje o registraciji podnosioca prijave,
• Fotokopija rešenja o PIB-u.

Prijave na Konkurs podnose se na konkursnom obrascu, koji se može preuzeti sa sajta www.spriv.vojvodina.gov.rs, i sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, 21000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, sa naznakom na licu koverte: “Ne otvarati – prijava na Konkurs za finansiranje projekata u oblasti unapređenja položaja Roma i Romkinja“, poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa.

Neblagovremene i nekompletne prijave neće se razmatrati.

DONOŠENJE ODLUKE:

Odluku o dodeli sredstava donosi pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova na predlog Komisije.

Odluka o dodeli sredstava biće objavljena na sajtu Sekretarijata.

SREDSTVO OBEZBEĐENJA:

Korisnik kome se odobre sredstva, u obavezi je da kao sredstvo garancije urednog izvršenja obaveza dostavi Sekretarijatu dve istovetne blanko solo menice, sa meničnim ovlašćenjima, registrovane u poslovnoj banci.
 
Rok za podnošenje prijave je do 14. novembra 2014. godine, do 12 časova.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/487 4277, 021/487 42 55.

Detaljnije