Pozivnica na menaifestaciju za promociju nauke – „Put nauka“

Vesti

science_roadPOZIVNICA – NA MANIFESTACIJU ZA PROMOCIJU NAUKE – PUT NAUKA  

“Put Nauka” je zajednička inicijativa Ministarstva ljudskih resursa Mađarske i Udruženja baštovana iz Sente. Ovom manifestacijom nameravamo da postavimo temelje jedne dugogodišnje tradicije.

Manifestacija se realizuje u Srbiji kao proširenje jedne dugogodišnje, uspešne manifestacije u Mađarskoj po imenu “Most Nauka.”

Glavni cilj manifestacije je da na razumljiv način predstavi važnost istraživanja i razvoja u uspešnom funkcionisanju kompanija, firmi i institucija u našem regionu, i time skrene pažnju koliko je bitno za razvoj jedne regije naučna profesionalna orijentacija. Pošto osnovna ideja manifestacije je slikovito i atraktivno predstavljanje profesionalne orijentacije i oblasti nauke karakterističnih za našu regiju, svakako želimo da pozovemo sve kompanije (MOL, OTP, Vojvodina Šume, preduzeća prehrambene i prerađivačke industrije, itd.), interaktivne parkove značajne za profesionalnu orijentaciju (Spomen kuća “Than”), institucije iz prosvete i za istraživanja (Visoka tehnička škola strukovnih studija  Subotica, Izmešteno odeljenje Budimpeštanskog Univerziteta “Corvinus” u Senti, itd.), koja aktivno učestvuju u razvoju našeg regiona i u oblikovanju imidža istog.

Manifestacija se oglašava kao porodični vikend program 6-7. Jula 2013. godine, a njena centralna lokacija je gradski park na Glavnom trgu Sente. U parku na Glavnom trgu u Senti biće postavljeni štandovi, gde kompanije mogu predstaviti svoje uzbudljive inovacije, razvojne pravce, kao i svoje interaktivne programe.  Na centralnom mestu na trgu nalazi se paviljon u kojem će se održati predavanja i eksperimenti vezani za programe manifestacije.

Glavni pokrovitelj ove manifestacije je državna sekretarka iz Ministarstva ljudskih resursa Mađarske, gospođa Roža Dr. Hofman.

Organizatori očekuju prijave od istraživača, institucija koje se bave istraživačkim radom, univerziteta, civilnih organizacija, talentovanih đaka i studenata, inženjera i naročito onih kompanija koje pridaju veliki značaj istraživačkom radu i razvoju.

Pozivamo sve zainteresvane da budu aktivni učesnici, partneri  ili sponzori manifestacije pod nazivom  “Put Nauka”.

Kontakt:
SCIENCE d.o.o. Adresa: 24400 Senta, Glavni trg 6.
Email: office@science.rs ,  www.science.rs
Seleš Gizela (organizator) Mobilni: 060 3331260
Aranyos Melinda  (organizator) Mobilni: 060 3331264