Konkurs za mlade preduzetnike/preduzetnice

Konkursi

SMART KOLEKTIV

Konkurs za mlade preduzetnike/preduzetnice

Smart Kolektiv i Forum poslovnih lidera Srbije pozivaju mlade preduzetnike i preduzetnice sa teritorije Srbije da se prijave za podršku iskusnih menadžera– biznis mentora koji će im volonterski pomoći da razviju poslovanje i preduzetnički potencijal radeći sa njima tokom godinu dana, dva do četiri sata mesečno.

Forum poslovnih lidera je prva mreža društveno odgovornih kompanija u Srbiji, a kao jedan od dugoročnih vidova podrške razvoju preduzetništva u Srbiji Forum je pokrenuo program Biznis mentorstva za mlade preduzetnike. Program je namenjen mladim ljudima (uzrasta do 30 godina) koji su najranije 2010. godine registrovali preduzeće/preduzetničku radnju i potrebna im je podrška nefinansijskog karaktera – pomoć u vođenju biznisa od strane iskusnih menadžera. Projekat Preduzminešto! finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije a realizuje Smart Kolektiv.

Cilj ovog programa je da se doprinese već postojećim oblicima podrške razvoju preduzetništva u Srbiji i da se ustanovi inovativna praksa koja će inspirisati i ostale kompanije da se uključe i podrže mlade ljude u njihovim preduzetničkim počecima U program su uključene kompanije Coca-Cola Hellenic, Holcim, Državna lutrija Srbije, PricewatehouseCoopers, Societe Generale banka, Atlantic Grupa, Erste banka, Ernst&Young, Omega M i Oivivo.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi preduzetnici i preduzetnice

  • Uzrasta do 30 godina; Koji imaju registrovano preduzeće na teritoriji Srbije;
  • Koji su registrovali preduzeće u Agenciji za privredne registre od 01.01.2010. godine i kasnije.

Prednost prilikom selekcije imaju osobe sa invaliditetom, Romi i žene, kao i mladi preduzetnici koji sukoristili ili koriste neke od postojećih oblika podrške razvoju preduzetništva –sredstava Fonda za razvoj Republike Srbije, subvencije ili obike za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje i sl.

Kako se prijaviti
Posetite sajt www.preduzminesto.org.

Proces selekcije
Administrativnu proveru pristiglih prijava i proveru na osnovu zadatih kriterijuma, kao i finalnu selekciju korisnika, obaviće Komisija u sastavu tri mentora programa. Odabrani korisnici biće obavešteni putem elektronske pošte, a sa njima će biti zakazani intervjui kako bi se obavilo spajanje sa odgovarajućim mentorima.
Selekcija preduzetnika biće obavljena do 30. novembra.

Od trenutka prijema u program do početka rada sa mentorom može proći do dva meseca. Mentorski rad sa mladim preduzetnicima odvijaće se prema dinamici unapred utvrđenoj između mentora i preduzetnika, a trajaće godinu dana.

Link