Kompanije iz Austrije, Mađarske i Slovenije zainteresovane za preuzimanje poljoprivrednih preduzeća u Srbiji

Vesti

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je u petak, 21. janura u Berlinu da su preduzeća iz Austrije, Mađarske i Slovenije veoma zainteresovana za preuzimanje poljoprivrednih preduzeća u Srbiji koja traže strateškog partnera.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Vojvodine, Pajtić je u Berlinu nakon posete poljoprivrednom sajmu „Međunarodna zelena nedelja 2011“ rekao da je sa resornim ministrima Austrije, Mađarske i Slovenije dogovoren zajednički nastup prema potencijalnim investitorima iz ovih zemalja.

On je dodao da će ministarstva tri zemlje nastupati pred investitorima koji su zainteresovani za preduzeća u agrarnom sektoru koja u ovom trenutku traže strateške partnere ili su u procesu privatizacije.

– Slovenački, mađarski i austrijski investitori već su masovno prisutni na našem području, a današnji dogovori i zajednički napor, da se prisustvio tih investitora poveća u narednim mesecima i godinama doneće više radnih mesta i više preduzeća u Vojvodini – rekao je Pajtić.

Kako se navodi u saopštenju, tokom susreta sa delegacijom Mađarske, Slovenije i Austrije je dogovoreno da Austrija 2012. godine bude država partner Novosadskog poljoprivrednog sajma.

– To je izuzetno važno, jer austrijski investitori spadaju među najbrojnije ulagače u privredu Vojvodine – kazao je Pajtić.