SIEPA sedmi put dodeljuje nagradu za izvoznika godine

Vesti

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) dodeliće 7. decembra sedmi put „Nagradu za izvoznika godine“.

– Biće dodeljene nagrade u pet kategorija – za najboljeg izvoznika 2010, za najbolji novi izvozni proizvod, za osvajanje novog tršišta, za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća i, prvi put, za najboljeg izvoznika u kategoriji društveno odgovornog
poslovanja- rekao je na koferenciji za novinare direktor agencije SIEPA Božidar Laganin.

Rok za dostavu prijava za učešće na konkursu je 1. decembar, a kriterijumi stručne komisije koja će odlučivati o nagradi, prema njegovim rečima, biće solventnost, likvidnost i profitabilnost, kao vrednost izvoza ostvarena u 2010. godini.

Laganin je kazao da će biti praćeni i bilansi preduzeća u prethodne tri godine, broj novootvorenih radnih mesta, kvalitet proizvoda, broj tržišta na koje se izvozi i broj novoosvojenih tržišta u 2010. godini.

Eurobanka EFG će dobitniku nagrade za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća dodeliti 15.000 EUR za unapređenje izvoznih aktivnosti.

Kompanija „DHL International Beograd“ nagradiće najboljeg u kategoriji osvajanje novog tržišta svojim uslugama u vrednosti od 10.000 EUR, dok će dobitniku nagrade za najbolji novi izvozni proizvod firma „Orange“ studio osmisliti marketinšku kampanju u vrednosti od takođe 10.000 EUR.

U kategoriji društveno odgovornog poslovanja SIEPA će najboljeg nagraditi poboljšanjem njegovog nastupa na stranim tržištima.

SIEPA dodeljuje nagradu najboljem izvozniku od 2004. godine, a cilj tog priznanja je da stimuliše nove izvozne poduhvate najboljih izvoznih preduzeća u Srbiji.

Prijava za učešće u izboru za „Nagradu izvozniku godine“ dostupna je i na Internet adresi agencije http://www.siepa.gov.rs/site/sr/home/