Október 23-i Diákutaztatási Pályázat

Pályázatok

rakoczi szovetseg logoRÁKÓCZI SZÖVETSÉG

Magyarországi utazási lehetőség határon túli magyar középiskolásoknak október 23-án

A Rákóczi Szövetség immár 24 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között azzal is, hogy a Szövetség minden évben számos nyári tábort, találkozót, konferenciát, tanulmányutat szervez határon túli és magyarországi diákok részvételével. A Szövetség ennek keretében évek óta anyagi hozzájárulást és szervezési segítséget nyújt magyarországi középiskolák számára, amelyek készek arra, hogy diákjaik egy csoportját a március 15-i nemzeti ünnepünk kapcsán a szomszédos országokba utaztassák, hogy ott részt vegyenek a helyi magyar közösség által szervezett ünnepségeken. Az idei évben március 15-én magyarországi középiskolások utazhattak határon túlra (összesen 97 iskola utazott), június 4-én pedig bármely Kárpát-medencei középiskola utazhatott egy másik ország iskolájához (összesen 80 iskola utazott).

Október 23. kapcsán az utazás lehetőségét Magyarország határain túli magyar középiskoláknak hirdeti meg a Rákóczi Szövetség, azzal a céllal, hogy magyarországi iskolákhoz látogassanak és ott részt vegyenek az 1956-os forradalom megünneplésében, illetve ezáltal minél több kapcsolat alakulhasson a diákok, a tanárok és az iskolák között.

A jelentkezési lap visszaküldésének határideje: 2013. október 1. kedd.

A Rákóczi Szövetség a program keretében az utazási költséget – a megtett út függvényében – legfeljebb 200 000 Ft értékig átvállalja, a további költségek (szállás, étkezés) tekintetében a fogadó iskolákkal kell egyeztetni, így ezek a költségek a kiutazó vagy a fogadó iskolát terhelik! A pályázat támogatásának további feltétele, hogy az utazó csoport a program megvalósítását követően részletes, fotókkal illusztrált úti beszámolót küld a Rákóczi Szövetség részére – legkésőbb 2013. november 15-ig – elektronikus és postai úton egyaránt. A beszámolók irodánkba történő beérkezése a pénzkifizetés feltétele is egyben.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk. A nyertes pályázatok számát a rendelkezésünkre álló anyagi forrásoktól függően fogjuk megállapítani, de azon iskolák, ahol működik ifjúsági szervezete a Rákóczi Szövetségnek előnyt élveznek az elbíráláskor.

Továbbá előnyt élveznek azok a csoportok, melyek egy teljes buszt megtöltenek (45-50 fő). A diákcsoport nagysága (a kísérő tanárokkal együtt) legfeljebb 50 fő (1 autóbusz) lehet.

A pályázat elbírálásáról a Rákóczi Szövetség vezetősége dönt 2013. október 3-án.

A pályázaton nyertes középiskolák névsora 2013. október 4-től olvasható internetes honlapunkon.

Rászletesebben