Pályázat alapeszközökbe való beruházások térítésmentes eszközökkel való támogatására

Pályázatok

novac-dinariMAGYARKANIZSAI KÖZSÉGI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ALAP

Pályázat alapeszközökbe való beruházások térítésmentes eszközökkel való támogatására – magasabb szintű fogalalkoztatást biztosító vállalkozások fejlesztésére

1.    Az eszközök odaítélésének céljai

A vissza nem térítendő eszközök a kis -, és középvállalatok és vállalkozások fejlesztési céljait támogatja a termelői, szolgáltatói és egyéb tevékenységek serkentésére és hatékonyságának emelésére, a versenyképesség növelésére, a hazai és külföldi piacon a forgalomnövelésére, valamint a technikai és technikán kívüli innovációk, a műszaki-technológiai felszereltség színvonalának emelésére, mindezt az eszközök beszerzésének társfinanszírozásán keresztül.

Az odaítélésre szánt eszközök értéke összesen 2.500.000,00 dinár.

2.    Az eszközök odaítélésének célja és mércéi

•    a munkaerő kapacitás növelése és magasabb foglalakoztatás elérése;
•    felszerelés, berendezések vásárlása, szoftverek beszerzése a gazdasági szereplő tevékenységének fejlesztésére, valamint a dolgozók tudásfejlesztése;
•    a vállalatok és vállalkozók felkészítése az energiahatékonyságra.

A pénzellátásnak alapja lehet minden olyan 2013-ban végrehajtott beszerzés vagy befektetés, amelynek kifizetése számla alapján teljes körűen megtörtént, vagy pedig a beszerzés folyamatban van, amit proforma számlával vagy bankszámlakivonattal kell igazolni.

A pályázaton részt venni jogosultak a Magyarkanizsa község területén bejegyzett, kettős könyvelést vezető és a megelőző három évben nem veszteséges vállalkozók és korlátolt felelősségű társaságok.

Az alap igazgatóbizottsága térítésmentes eszközöket legalább 150.000,00 dinár, legföljebb pedig 250.000,00 dinár összegben oszt ki, amelyet közvetlenül a kezdeményezett számlájára utal.

Az alap ösztönzőinek igénybevételére pályázók a pénzellátás tárgyának költség-előirányzati, azaz számlaértékének legalább 50%-át, illetve a beruházás költség-előirányzati, azaz számlaértékének 50%-át kötelesek biztosítani.

A Magyarkanizsai Községi Gazdaságfejlesztési Alap 2013. évi programjában foglalt eszközök szétosztásának mércéi és követelményei:

  • A pályázó pénzügyi stabilitása és emberi erőforrásai, a projektum kihatása a foglalkoztatásra (legföljebb 55 pont)
  • Energiatakarékosság, másodlagos nyersanyagok fölhasználása, környezet-védelem (legföljebb 10 pont)
  • Nagyobb önerő, nagyobb bankrészesedés az igényelt eszközökhöz képest (legföljebb 15 pont)
  • Hozzájárulás a magyarkanizsai községi fejlesztési stratégiához (legföljebb 20 pont).

A támogatott projektek Magyarkanizsa község területén kell, hogy megvalósuljanak.

Csak alaptevékenységgel kapcsolatos felszereléseket lehet beszerezni.

Minden résztvevő csak egy pályázat beadására jogosult.

Az odaítélt eszközöket az alap a kedvezményezett pályázóval való szerződéskötés után fizeti ki.

A munkáltató kötelezettsége, hogy minden újonnan foglalkoztatott munkaerőt munkaviszonyban tartson legalább 12 hónapon kersztül.

Az alap kísérni fogja az eszközök rendeltetésszerű felhasználását. Amennyiben az eszközöket nem a pályázat feltételeivel összhangban, illetve nem rendeltetésszerűen használja fel a pályázó, köteles a teljes összeget visszafizetni.

3.    Pályázni nem jogosultak
–    a Magyarkanizsai Községi Gazdaságfejlesztési Alap igazgató- és felügyelőbizottságának tagjai, valamint a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal és a helyi önkormányzat alkalmazottai;
–    csőd és felszámolás alatt álló vagy fizetésképtelen, illetve az utóbbi három évben veszteséges vállalatok és vállalkozók;
–    akit 2010. január 1. után vettek cégjegyzékbe;
–    akinek kettőnél kevesebb alkalmazottja van.

4.    A térítésmentes eszközök odaítélése iránti kérelemhez csatolandó okmányok:

  • kitöltött pályázati jelentkezés és a projektum megvalósítási tervének formanyomtatványa,
  • az előző 3 év pénzügyi beszámolója,
  • 6 hónapnál nem régibb cégkivonat,
  • az adóterhek lerovásának igazolása,
  • proforma számla/szerződés/számla,
  • az előző hároméves adóperiódusban kapott minden egyéb “de minimis” állami támogatásról tett nyilatkozat.

5.    A pályázat beadási határideje 2013. október 11.

A pályázat megjelentetésre kerül Magyarkanizsa Községi Közigazgatási Hivatalának hirdetőtábláján és a község hivatalos honlapján.

A teljes pályázati dokumentációt a következő címre kell elküldeni: Magyarkanizsa Község, 24420 Magyarkanizsa, Fő tér 1., illetve átadható személyesen аz ügyfélfogadó irodában (2. számú iroda) a következő megjelöléssel: “Jelentkezés a Magyarkanizsai Községi Gazdaságfejlesztési Alap pályázatára”

A hiányos és későn érkezett pályázati kérelmek nem kerülnek elbírálásra.

Bővebb tájékoztatást a közigazgatási hivatal épületének 2. számú irodájában kaphatnak Csabai Erzsébetnél, illetve a 024/874-689-es telefonszámon.

A pályázati űrlap szerb nyelven letölthető Magyarkanizsa község hivatalos honalpjáról – www.kanjiza.rs.

A beérkezett pályázatokról az alap igazgatóbizottsága a pályázat beadási határidejének lejártát követő 5 napon belül hoz döntést.

További részletek ITT