Pályázat a közszolgálati tájékoztatásra

Pályázatok

MAGYARKANIZSA KÖZSÉG

Pályázat a közszolgálati tájékoztatásra 2013-ban szánt eszközök odaítéléséről

I.
A helyi jelentőségű tömegtájékoztatási eszközök által a Magyarkanizsa község területén hivatalos használatban levő nyelveken készített műsorok és projektek túlnyomó vagy részbeni támogatására a községi költségvetésből az önkormányzat 5.000.000,00 dinár összegű eszközt ítél oda.

II.
Közszolgálati tájékoztatási műsorok, illetve projektek túlnyomó vagy részbeni támogatása iránt kérelmet benyújtani azoknak a közszolgálati tájékoztatási eszközöknek (hírlap, rádió- és televíziós műsor stb.) az alapítói – intézmények, gazdasági társaságok, alapok, alapítványok, civilszervezetek és egyéb tömegtájékoztatási szervezetek – jogosultak, amelyek a község területén hivatalos használatban levő nyelveken közszolgálati tájékoztató tevékenységet folytatnak.

III.
A pályázati jelentkezés feltétele, hogy a közszolgálati tájékoztatási eszköz alapítójának:

1. Magyarkanizsa község területén legyen a bejegyzett székhelye,

2. az esetben, ha bejegyzett székhelye nem a község területén van: naponta kell tájékoztatnia a község lakosságát érintő időszerű kérdésekről, illetve műsorának/projektjének hozzá kell járulnia a médiumtartalmak sokszínűségéhez az eszmék és értékek többszólamúságához, és meg kell felelnie a magas etikai és minőségi követelményeknek.

Televíziós műsor alapítójának az alábbi követelményeket is teljesítenie kell:
– a televíziós jel jó minőségű vétele a község területén elő lakosság legalább 60%-a részére biztosítva legyen (kívánatos vételkörzet);
– a kívánatos vételkörzet lefedéséhez rendelkezzen a megfelelő műszaki és személyzeti kapacitással;
– a törvénynek megfelelően rendelkezzen érvényes műsorszórási engedéllyel vagy kábelszolgáltatóval kötött szerződéssel.

Rádióműsor alapítójának az alábbi feltételeket is teljesíteni kell:

– a rádiós jel jó minőségű vétele a község területén elő lakosság legalább 60%-a részére biztosítva legyen (kívánatos vételkörzet);
– a kívánatos vételkörzet lefedéséhez rendelkezzen megfelelő műszaki és személyzeti kapacitással;
– a törvénynek megfelelően rendelkezzen érvényes műsorszórási engedéllyel.

IV.
A községi költségvetésből túlnyomó vagy részbeni támogatásban részesített közszolgálati tájékoztatási műsorok és projektek kiválasztásának mércéi és ismérvei a következők:
– olyan műsorok, projektek és cikkek, amelyek az önkormányzat működésével és tevékenységeivel
– különösen a község lakosságának általános érdekeit képviselő önkormányzati rendezvényekkel, művelődési és egyéb programokkal foglalkoznak;
– olyan műsorok, projektek és cikkek, amelyek a község lakosságának általános érdekeit képviselő hétköznapi kérdésekkel foglalkoznak;
– olyan műsorok, projektek és cikkek, amelyek a község területén hozzájárulnak az együttélés, a kulturális és vallási sokszínűség értékeinek megerősítéséhez.

V.
A pályázati jelentkezést a bizottsághoz „Jelentkezési lap a közszolgálati tájékoztatási műsorok/projektek túlnyomó vagy részbeni támogatására meghirdetett pályázatra” nyomtatványon (1. sz. adatlap) kell benyújtani, amely letölthető Magyarkanizsa község hivatalos honlapjáról is (www.kanjiza.rs), vagy pedig hétköznap 7 és 14 óra között személyesen átvehető a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal 21. sz. irodájában.

A jelentkezési lapokat nyomtatott formában kell benyújtani a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán vagy postai úton erre a címre: Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal, 24420 Magyarkanizsa, Fő tér 1, “Sajtótámogatási bizottság részére” megjelöléssel.

Minden műsorra/programra illetve projektre külön jelentkezést kell benyújtani.

A jelentkezési laphoz a pályázónak kötelezően csatolnia kell:
– a pályázót azonosító okmányt – a pályázó bejegyzéséről tanúskodó cégjegyzékkivonatot;
– a pályázó alapadatait (története, tevékenységének leírása, eddigi projektek, stb.), amit a pályázó készít el, és
– a túlnyomó vagy részbeni támogatásban részesíteni kért közszolgálati tájékoztatási műsor, illetve projekt részletes leírását.

A felsorolt bizonyítékokon kívül a pályázó – ha az televíziós műsor alapítója – köteles még csatolni:
– annak bizonyítékát, hogy a törvénynek vagy kábelszolgáltatóval kötött szerződésnek megfelelően rendelkezik műsorszórási engedéllyel, és
– nyilatkozatot arról, hogy a kívánatos vételkörzet lefedéséhez rendelkezik a megfelelő műszaki és személyzeti kapacitással.

Rádiós műsor alapítója köteles még csatolni:

– nyilatkozatot arról, hogy a kívánatos vételkörzet lefedéséhez rendelkezik a megfelelő műszaki és személyzeti kapacitással;
– annak bizonyítékát, hogy a törvénynek megfelelően rendelkezik műsorszórási engedéllyel.

VI.
A jelentkezési lapok benyújtásának határideje: 2012. február 7.

Link