Pályázat hirdet ösztöndíjak odaítélésére

Pályázatok

MAGYAR NEMZETI TANÁCS

Pályázat hirdet ösztöndíjak odaítélésére – második ösztöndíjpályázat

I. A  PÁLYÁZAT FELTÉTELEI
A Magyar Nemzeti Tanács H/15/2011, H/54/2011, H/57/2011, H/9/2012 és H/17/2012 számú határozata alapján azok a személyek pályázhatnak az MNT a 2012. évben másodízben odaítélendő felsőoktatási ösztöndíjra, akik az alábbi feltételek mindegyikének megfelelnek:
•    első ízben  nyert felvételt felsőoktatási intézmény első évfolyamára,
•    a Szerb Köztársaság területén megvalósuló akkreditált szakfőiskolai, akadémiai alap- illetve osztatlan képzésre nyert felvételt,
•    magyar nyelven végezte az általános vagy a középiskolát

A jelen pályázati felhívás 2012. október 3-tól október 9-ig áll nyitva a felvételt nyert hallgatók részére.

Azon hallgatók akik beadták pályázati jelentkezésüket a Magyar Nemzeti Tanács 2012-es évben kiírt első már lezárult ösztöndíjpályázatára és az elbírálás során nem szereztek jogosultságot a felsőoktatási ösztöndíjra, és akik jelentkezésüket nem vonták vissza és nem kérték vissza a pályázati dokumentációjukat, ezen kiírás szerint is elbírálásra és rangsorolásra kerülnek.

Az ezen pályázati kiírás szerint hiányszakok nem kerülnek megnevezésre.

II.  A KIOSZTÁSRA KERÜLŐ ÖSZTÖNDÍJAK SZÁMA ÉS NAGYSÁGA
Az ezen pályázati kiírás alapján kiosztásra kerülő ösztöndíjak száma legfeljebb:_20_ .

Az ösztöndíjak havi összege nettó 120-130-140 vagy 150 euró dinár ellenértéke (a Szerb Nemzeti Bank által az odaítélés napján meghatározott középárfolyam szerint), amelyeknek pontosítására  a Közigazgatási Hivatallal megkötendő szerződésben kerül sor a Magyar Nemzeti Tanács által elfogadott határozat rendelkezései szerint. Az ösztöndíjat az MNT egy tanév folyamán október hónaptól kezdődően 10 hónapon keresztül folyósítja. Az ösztöndíjat mindaddig kapja a kedvezményezett, amíg a felsőfokú oktatási intézmény feltételrendszere szerint jogosultságot szerzett tanulmányainak folytatására a következő iskolaévben.

A pályázat további feltételei