Kiadó a kaszárnya

Hírek

A magyarkanizsai önkormányzat pályázatot hirdet a volt Budućnost épületegyüttesének bérbe adására

Fejsztámer Kornélia és Győri Jelena, a községi befektetési iroda munkatársai tegnap a magyarkanizsai városházán megtartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a községi tanács rendeletével összhangban kiírják a volt Budućnost komplexum, illetve az egykori kaszárnya épületegyüttesének bérbeadását.

Az önkormányzat nyilvános és teljesen átlátható formában szeretné ezt a komplexumot visszahelyezni eredeti, gazdasági funkciójába. A bérbeadás meghatározott időre, 99 évre szól, és amint a törvényes előírások lehetővé teszik, a bérleti jog tulajdonjogba is átmehet. A komplexum teljes területe 5,5 hektár, ezt 11 egységre osztották fel. Ebből 8 egység tartalmaz objektumokat, a többi zöld mező, tehát építési terület – közölte Fejsztámer Kornélia.
Hozzátette, hogy egy vagy több egységre, de akár az egész komplexumra is pályázni lehet, aki a teljes komplexumra pályázik, abszolút előnyt élvez, illetve 10 százalékos kedvezményt kap a 99 évre.

A terület közműveiről elmondta, hogy teljes körű infrastruktúrával ellátott, van elektromos- és gázhálózat, víz- és szennyvízelvezető csatorna, telefonhálózat. A bérlő szanálhatja, bővítheti, módosíthatja az épületeket.

A befektetési iroda munkatársai szerint ezek a területek, illetve objektumok megfelelnek például kész betonelemek gyártására, különböző feldolgozóipari tevékenységekre, kereskedelmi létesítmények kialakítására, üzlethelyiségnek, raktárnak stb. Jogi és magánszemélyek, valamint konzorciumok egyaránt jelentkezhetnek. A bérbeadás írásos ajánlattétel útján történik, az ajánlatot csak személyesen lehet átadni az ügyfélfogadó szolgálatnál (a városháza kettes számú irodájában), és letétbe kell helyezni a kezdő bérleti díj 10 százalékát. Az elbírálásnál sokat nyom majd a latban a foglalkoztatottak száma. A pályázatokat szeptember 30-áig lehet átadni, bővebb felvilágosítás az irodában, a 873-442-es telefonszámon vagy az invest@kanjiza.rs címen kérhető.

Link

Forrás: Magyar Szó