Magyarkanizsa várja a strandolókat

Hírek

Idénynyitó a Tisza-parti kempingben, a cserkészek vízi telepén és a volt Potisje-nyaralóban

Festői környezet várja a magyarkanizsai Tisza-partra látogatókat (fotó: Ispánovics József)

A magyarkanizsai Tisza-part, a strand, a kempingtábor, a vízi telep – a folyami határátkelőtől a kempingtábor végéig az egész partszakasz – az önkormányzat és a Községi Idegenforgalmi Szervezet jóvoltából felkészült a strandolók, kempingezők, turisták fogadására – jelentette be Koza Róbert, a községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja a július 1-jei a turisztikai idénynyitó előtt.
Koza Róbert elmondta, hogy a kempingezés díja nem változott a tavalyihoz mérten, továbbra is 50 dinár a sátorhely bérlete, és ugyanennyibe kerül az áramhasználat is.
A szükséges munkálatokat a Komunalac közvállalat dolgozói végezték el, ennek köszönhetően az egész partszakasz rendezett, felújítják a vizesblokkokat, átfestették a kismedencét, a strandon a mólókat renoválták, átépítik a kismólót a sátortábornál.
A tavaly meghozott új vendéglátó-ipari törvény szigorú feltételeit a vendéglátóhelyek – egy kivételével – nem tudták teljesíteni, csak a nagyteraszon folyik olyan átépítés, amely lehetővé teszi a folyamatos működését – közölte Koza Róbert. Hozzátette, hogy lesz majd azért minden a strandon a fagyitól és a lángostól kezdve a gyorsételeken át a főtt kukoricáig. Elmondta még, hogy néhány hete az idegenforgalmi szervezet felállított egy nautikai információs pultot a cserkészek vízi telepén, és ez a pult hamarosan átkerül a folyami határátkelőhöz.
A községi tanács illetékes tagja szerint javít a körülményeken, hogy az idén idejében elvégezték a szúnyoglárva- és kullancsirtást, valamint a repülőgépes permetezést. Arról is beszámolt, hogy a volt Ifjúsági Szövetkezet objektumait az önkormányzat vette át.
Kálmán Andor, a magyarkanizsai cserkészcsapat parancsnoka szerint ők is eredményesen felkészültek a nyári idényre, rendezték a Tisza-parti telephelyüket, elindították a programjaikat, július 10-én kezdődik a kistábor, ahová alsós diákokat várnak. Emellett Tisza-túrán vesznek részt Magyarkanizsa és Szalánkemén (Slankamen) között. IPA-pályázati forrásokból új mólók építését tervezik, egyik lesz a városi kikötő jachtok számára. Szándékukban áll lehetővé tenni kenuk és csónakok bérlését is. Munkakörülményeiket javítja, hogy az önkormányzat megvásárolta tőlük a piacnál lévő romos székházukat, és abból a pénzből felemelhetnek egy olyan építményt a vízi telepen, amely télen-nyáron használható lesz – közölte Kálmán Andor.
Új használója van a volt Potisje-nyaralónak – közölte Pakai István, a Kőrös Gasztroklub elnöke. Ők vették át az üdülőt a Rákóczi Szövetségtől, és miután rendbe tették a nyaralót meg a környékét, nemcsak főzőversenyeket fognak itt szervezni, hanem más civil szervezeteknek, magánszemélyeknek is lehetőséget nyújtanak a sátorozásra. Már a jövő héttől várják az érdeklődőket. Van homokos és füves partszakasz, tehát sátorozók, strandolók számára egyaránt megfelel. Rendben vannak a vizesblokkok, és konyha áll az idelátogatók rendelkezésére. Már itt rendezik meg a soron következő Gasztrofesztet is.

Forrás: Magyar Szó