Üzletemberképzés

Hírek

Októberben megnyílik a belgrádi Üzletgazdasági és Vállalkozói Főiskola magyarkanizsai helyi tagozata

Egyetemi város lesz Magyarkanizsa, ugyanis októberben a Tisza-parti városban megnyílik a belgrádi Üzletgazdasági és Vállalkozói Főiskola magyarkanizsai helyi tagozata.

Az önálló, a Szerb Köztársaság nemzeti felsőoktatási tanácsa által akkreditált felsőoktatási intézmény alapfokú akadémiai és okleveles mesterképzést folytat a bolognai nyilatkozat elveinek érvényesítésével, ami lehetőséget nyújt átlépésre bármely szerbiai és uniós közgazdasági, illetve üzletgazdasági alapfokú akadémiai képzésre.

Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere elmondta, hogy az iratkozás már folyik, október 15-éig lehet jelentkezni a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben, mert ott fog majd működni a főiskola. Az önkormányzat kezdettől fogva támogatta a kezdeményezést, mert fontos számára, hogy felsőfokú, egyetemi szintű képzés legyen Magyarkanizsán – mondta a polgármester. Szerinte nemcsak a középiskolát végzett diákok számára nyúlt továbbtanulási lehetőséget a főiskola, hanem a már működő vállalkozások vezetőinek és másutt tanuló főiskolai vagy egyetemi hallgatóknak is. Mesterképzésre ugyancsak jelentkezhetnek itt azok, akik már befejezték az alapfokú képzést a közgazdasági karon.

Az attraktív szakirány, az üzletgazdaság és vállalkozástan mellett diákcsalogató lehet, hogy az oktatás – beleértve az előadásokat és a vizsgákat egyaránt – magyar és szerb nyelven folyik.

Dr. Goran Kvrgić, a főiskola igazgatója elmondta, tapasztalt, nagy tudású professzorok és fiatal, energikus asszisztensek kalauzolják el a hallgatókat a menedzsment, üzleti jog, marketing és egyéb közgazdaságtani ismeretek világába. Az akkreditált magániskola gyakorlati tudást kínál, a hároméves alapképzésen túl kétéves mesterképzést is. Az egészséges versenyszellem jegyében a legeredményesebb hallgatóknak tandíjmentességet ígérnek. A munka kis csoportokban zajlik, személyre szabott képességfejlesztéssel. Mivel az előadások a késő délutáni órákban lesznek, így akár munka mellett is folytathatóak a tanulmányok.

A hagyományos közgazdasági tantárgyak mellett a választható tantárgyak között olyanok is szerepelnek, mint a döntéselmélet, beruházáskezelés, üzleti etika, minőségirányítás, nemzetközi gazdaságtan.

Akinek felcsigázta az érdeklődését a főiskola, bővebb tájékoztatást a Cnesában kaphat a beiratkozás feltételeiről, a tandíjról és az egyéb tudnivalókról.

M.M.  2010. szeptember 16., csütörtök, Magyar Szó