Medencekomplexum Szabadkán 2012-ben

Hírek

A munkálatok befejezéséhez szükséges csaknem hatszázmillió dinár már most rendelkezésre áll

Két év múlva, 2012-ben készül el a sétaerdei medencekomplexum Szabadkán – erre tett ígéretet szerdán a szerb kormány három minisztere, Sne žana Samardžić-Marković sport- és ifjúságügyi, Mla đan Dinkić gazdasági és regionális fejlesztési, valamint dr. Oliver Duli ć környezetvédelmi miniszter. Sa ša Vučinić polgármester reményét fejezte ki, hogy ez az ajándék mosolyt csal a szabadkaiak arcára.

Tegnap, a város napján került sor ugyanis annak a szerződésnek az aláírására, amelynek köszönhetően a leggyorsabb ütemben befejeződhetnek a tizenöt éve húzódó munkálatok. A szerződést a sport- és ifjúságügyi miniszter asszony, Goranka Popović, a Fejlesztési Alap vezérigazgatójának segédje, továbbá Momčilo Milović, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója látta el kézjegyével. A befektetés értéke 590 millió dinár, és mint azt a miniszterek hangsúlyozták, ez a pénz már a rendelkezésre áll, csak arra van szükség, hogy a kivitelező gyorsan, a határidőket betartva és minőségesen végezze a munkát. Eddig a Tartományi Nagyberuházási Alapból 90 millió dinárt költöttek a medencekomplexum különböző építési fázisainak elvégzésére.

Snežana Samardžić-Marković a tegnapi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, ezek a nagy beruházások azért fontosak, mert tisztában kell lenni azzal, hogy tehetségek mindenhol születnek, szerte az országban.

– A szabadkai Stadion felújítása, a medence mellett, egyike a legfontosabb feladatoknak, hiszen a labdarúgást is fejleszteni kell, amihez biztosítani kell a feltételeket – mondta a miniszter asszony, annak tudatában, hogy a Spartacus labdarúgócsapata európai szintű sikereket ért el.

Dr. Oliver Dulić, aki a mai napig vízilabdázik, elmondta, azok a fiatalok, akik 2012-től télen is edzhetnek majd, az ő álmaikat álmodják tovább, akiknek annak idején nem volt hol edzeniük a téli hónapokban.

– Sokan aláírtak már hasonló szerződéseket, amelyekben a medencekomplexum építésének befejezésére tettek ígéretet. A medence építését muszáj befejezni és be is fejezzük ebből a forrásból – mondta Dulić.

Mlađan Dinkić elmagyarázta, a pénz nyolcvan százalékát bankok biztosítják, ez a garancia arra, hogy az rendszeresen érkezik majd az átutalás, így a munka befejezése is biztos.

Magyar Szó, 2010.09.02.