Kis támogatással nagy eredmények

Hírek

Vissza nem térítendő segély falusi nők és fiatalok foglalkoztatására

Összesen 53 projektum finanszírozására ítélt oda tegnap 6,8 millió dinár értékű vissza nem térítendő támogatást a tartományi foglalkoztatási titkárság. Valamennyi pályamű a nők és fiatalok foglalkoztatási helyzetének javítását szolgálja, különös tekintettel azokra, akik falun élnek

– Célunk, hogy viszonylag szerény összegekkel nagy eredményeket érhessünk el, azaz, hogy kevés befektetett pénzért cserébe olyan tevékenységeket, projekteket indítsunk el, melyek hosszú távon is elősegíthetik a mindenképp problémás foglalkoztatási kategóriába sorolható polgárok boldogulását a munkaerőpiacon – jelentette ki Miroslav Vasin tartományi foglalkoztatásügyi titkár.

A jóváhagyott projektek munkafeltételeket teremtenek, különféle kiképzéseket foglalnak magukba, melyek, közvetett úton a könnyebb munkaszerzéshez vezetnek – hangzott el a tegnap a szerződés aláírásakor. Ezeknek a támogatásoknak a jelentősége azokból az adatokból is tükröződik, melyek szerint Vajdaság területén mintegy háromszáz női szervezet tevékenykedik jelenleg. Vasin hangsúlyozta, az elmúlt két év során háromezer nő vett részt különféle tanfolyamokon, kiképzéseken, megkönnyítve ezáltal az elhelyezkedést. Ugyanezt a célt szolgálják a helyi önkormányzatokban nyitott információs irodák is.

Az elmúlt két évet a gazdasági krízis jellemezte, ám ennek ellenére, ahogy Vasin fogalmaz, Vajdaságban sikerült csökkenteni a munkanélküliek számát. Ennek a tendenciának a tartósságát szeretnénk tovább vinni, mondja a titkár.

A nők és fiatalok foglalkoztatási körülményeinek javítására irányuló szóban forgó pályázat határideje egyébként november elsején jár le, s a titkárság által előirányzott keret mintegy harminc százaléka áll még a következő két hónap során jelentkezők rendelkezésére.

Magyar Szó, 2010. augusztus 31.