MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU – Javni poziv za podnošenje predloga programa za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično-pravne zaštite građana, koordinacije i sprovođenja populacione politike u 2024. godini

Konkursi

MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU

Javni poziv za podnošenje predloga programa za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično-pravne zaštite građana, koordinacije i sprovođenja populacione politike u 2024. godini

1. Predmet oglašavanja

Konkurs se raspisuje za korišćenje dotacija nevladinim organizacijama za projekte porodično-pravne zaštite građana, koordinacije i sprovođenja populacione politike u 2024. godini.
Sredstva su obezbeđena Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2024. godinu ( “Službeni glasnik RS“, broj 92/23) u okviru razdela 34 – Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, program 0903 – Porodično-pravna zaštita građana, funkcija 040
– Porodica i deca, programska aktivnost 0008- koordinacija i sprovođenje populacione politike, 481 – Dotacije nevladiim organizacijama u iznosu od 35.000.000 dinara.

Realizacijom programa treba da se ostvare sledeći ciljevi:

– podrška porodici i deci i unapređenje mera za jačanje porodice kao osnovne jedinice društva;
– podrška roditeljstvu;
– unapređenje demografske slike na teritoriji Republike Srbije;
– podrška populacionoj politici;
– podrška udruženjima u oblasti zaštite porodice i dece.

2. Podnosioci predloga programa

Podnosioci predloga programa moraju ispunjavati sledeće uslove:

1) da su registrovani kao udruženja građana sa sedištem u Republici Srbiji u skladu sa propisima koji regulišu upis u Registar udruženja;
2) da statutarnim odredbama kao ciljeve prepoznaju:
– unapređenje položaja porodice kao osnovne jedinice društva,
– unapređenje populacione politike i unapređenje demografske slike društva,
– podršku svim kategorijama porodica kroz sprovođenje programa koji omogućavaju inkluzivno okruženje u zajednici;
3) da su direktno odgovorni za pripremu i realizaciju programa;

Predlozi programa koji se podnose na ovaj konkurs moraju ispunjavati sledeće uslove:

1) programske aktivnosti će se realizovati najkasnije do 31. decembra 2024. godine;
2) sve aktivnosti utvrđene predlogom programa moraju se realizovati na teritoriji Republike Srbije.

3. Trajanje programa

Programske aktivnosti će se realizovati najkasnije do 31. decembra 2024. godine.

4. Konkursna dokumentacija, vreme i način prijave

Konkurs je javan i objavljuje se na internet stranici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju: www.minbpd.gov.rs i Portalu e-Uprava www.euprava.gov.rs.

Obrasci za podnošenje predloga programa dostupni su i mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju www.minbpd.gov.rs i na Portalu e-Uprava: www.euprava.gov.rs.

Predloge programa dostaviti poštom ili lično na adresu: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Bulevar Mihajla Pupina broj 2, 11070 Novi Beograd, najkasnije do 19. aprila 2024. godine. Na koverti obavezno treba naznačiti: puno ime i adresu pošiljaoca, naziv projekta i sledeći tekst: „NE OTVARATI PRE ZAVRŠETKA JAVNOG POZIVA ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROGRAMA ZA DODELU DOTACIJA NAMENjENIH ZA PROJEKTE PORODIČNO-PRAVNE ZAŠTITE GRAĐANA, KOORDINACIJE I SPROVOĐENjA POPULACIONE POLITIKE U 2024. GODINI “.
Blagovremenom prijavom smatra se pošiljka predata pošti/kurirskoj službi/pisarnici najkasnije do 19. aprila 2024. godine (pečat pošte), bez obzira na datum prispeća.
Neblagovremeno podnete prijave neće biti razmatrane, a nepotpune se smatraju nevažećim.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani se mogu obratiti isključivo putem elektronske pošte, na adresu: projekti@minbpd.gov.rs.

KONKURS JE OTVOREN OD 01. APRILA DO 19. APRILA 2024. GODINE

Detaljnije